10 ting du gjør feil når du bor på hotell

(Dagbladet): Ja, vil elsker turer og reiser. I 2016 reiste vi mer enn noen gang tidligere. Og ingenting tyder på at 2017 skal bli noe dårligere år for norsk reiseliv. Men reiser du smart? Og styrer du unna feilene som koster deg mer for hotellovernattingen enn du behøver? Her er noen gode tips med på reisen.

1) Du bestiller uten å bruke bonuskort

Det er mange grunner til å bruke hotellkjedenes bonusprogram. For det første opparbeider du deg gratisovernattinger og opptil 10 prosent “rabatt”. Husk at hotellene heller oppgraderer gjester med bonuskort enn dem som ikke har det.

2) Du unngår å be om oppgradering

Det er ikke tilfeldig at andre får bedre rom. Du trenger ikke være fornøyd med det første rommet du blir tilbudt. Spør på en hyggelig måte så skal du se at du ofte får et bedre rom enn forventet.

3) Du glemmer å si i fra at det er en spesiell anledning

Hotellene ønsker å gjøre noe ekstra for gjestene sine når de kan. Dersom du feirer en spesiell anledning så la gjerne hotellet få vite det på forhånd.


GOD TIMELØNN: Du trenger ikke bruke lang tid på å sjekke flere nettsiders priser.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector 
Vis mer

4) Du glemmer å sjekke flere nettsider før du bestiller hotellovernatting

Prisen for et hotellrom varierer nærmest dag for dag. Og når er prisene lavest? Dette er det ikke noe eksakt svar på, fordi prisen styres av etterspørsel. Men uansett, ikke bestill før du har sjekket prisen på flere sider – og sørg alltid for å sjekke med hotellet direkte. De har ofte de laveste prisene. Bestiller du via en ekstern bookingside er det disse du har et kundeforhold til – ikke hotellet.

Velkommen til robothotellet – hvor du blir sjekket inn av en dinosaur.

5) Du betaler med feil kort

Alle reiser og opphold bør betales med kredittkort, ikke debetkort. Debetkortet trekker betalingen direkte fra bankkontoen din. Hvis du betaler med kredittkort kan du klage til kortutstederen dersom du ikke er fornøyd med leveransene. Og du har ofte en reiseforsikring inkludert i kortet. Husk at enkelte hotell reserverer et beløp fra kortet du betaler med. Da er det dumt om det er bankkortet til lønnskontoen din, og du kanskje ikke har så mye penger på kontoen.

6) Du glemmer å koble betalingskortet ditt mot flyselskapenes bonusprogram.

Husk at du kan spare opp bonuspoeng hos flyselskapene ved å koble kredittkortet ditt opp mot flyselskapenes bonusprogram. Det betyr at hotellovernatting etter hvert kan veksles inn i gratis flyreise eller delbetaling for flybillett. Du kan spare poeng i fem år før de slettes.


HASTVERK ER LASTVERK: Badekaret er ofte offeret når det skal knipes inn noen sekunder på renhold.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Vis mer

7) Du tror at badekaret er rent og fint

De som rengjør rommet ditt har svært dårlig tid. Og badekaret er det som oftest får unngjelde for tidspresset. Badekaret skylles kjapt, tørkes med et brukt håndkle før det fokuseres på å gjøre blandebatteriet (kranene) rene og blanke, slik at du tror det er rent og pent. Dersom du skal bruke badekaret, så gjør det til en vane å skylle godt med så varmt vann som mulig før du tar det i bruk.

10 ting du kan ta med deg fra hotellet når du sjekker ut.

8) Du tror at hotelldøren er låst

Visste du at mange norske hotell har et sikkerhetssystem som gjør at hotelldøren ikke låses umiddelbart før du låser det manuelt med nøkkelkortet. Dette fordi du skal kunne rekke bort til nødutgangen og tilbake igjen til rommet, uten at døren er gått i lås, i tilfelle en nødsituasjon. Disse sekundene kan også en tyv bruke for å komme seg inn på rommet ditt.


SIKKERHET: Bruk alltid hotellsafen – og husk å tømme den før du sjekker ut.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Vis mer

9) Du gjemmer verdisaker under madrassen eller under klær i skapet

Hvor dum tror du at tyvene er? Det vet utmerket godt hvor de skal lete og hvordan du tenker. Verdisaker skal du legge i safen på rommet – eller i hotellsafen i resepsjonen. Husk å legge inn et varsel på telefonen din slik at du husker å tømme safen før du reiser hjem.

10) Du tror det er fullt, mens du kunne fått et rom til halv pris

«Dessverre fullt», sier resepsjonen når du vil bestille. Men det kan hende de har et rom som har en skade de ikke har rukket å reparere. Tar du dette rommet så kan du ofte få det til halv pris. Det er gjerne bare en liten feil, og rommet er nesten like bra som alle de andre.

Friday, January 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments