Schweinsteiger tilbake da United tok seg til semfinale

(Dagbladet): Schweinsteiger har vært ute av kulden i United lenge, men var tilbake på banen i kveld. Han ble hyllet av hjemmefansen da han erstattet Anthony Martial etter 86 minutter.

Sist han var i aksjon for United var i mars mot Manchester City. Det er nå 255 dager siden.

GOD STEMNING: Bastian Schweinsteiger fikk applaus fra hjemmefansen da han varmet opp, og svarte med tommel opp. Foto: Reuters
Vis mer

Med sitt tredje touch på ballen kunne han scoret i sin tilbakekomst, men skuddet gikk utenfor.

Han var også tredje sist på Uniteds siste scoring.

Tidlig ledelse uten Mourinho

United fikk en pangstart på kampen. Etter ett og et halvt minutt kombinerte Wayne Rooney, Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic glimrende. Angrepet endte med at sistnevnte satte inn 1-0 alene med West Ham-keeper Adrián.

Det var Mkhitaryans første målgivende pasning for United.

United – uten suspenderte José Mourinho på benken – dominerte fullstendig i starten av kampen, men det var West Ham som fikk den neste scoringen.

Sommerens EM-åpenbaring Dimitri Payet skjøt fra langt hold. David de Gea klarte ikke å holde skuddet, og unggutten Ashley Fletcher plukket opp returen. På West Hams første sjanse pirket han inn 1-1 med venstrefoten mot gamleklubben. Det var hans første scoring for West Ham.

1-1 sto seg til pause.

Dobbel fra Martial

Rett etter pause var United tilbake i ledelsen. Mkhitaryan var frisk i første omgang, og fortsatte i samme bane etter pause. Antonio Valencia åpnet West Ham-forsvaret med et fryktelig frekt hælspark. Mkhitaryan dro seg fri og slo til Anthony Martial, som banket inn 2-1 fra kort hold.

United fortsatte å peise på, og etter 62 minutter fikk vi nok et nydelig United-angrep som kulminerte i scoring. Ibrahimovic slo en klassepasning gjennom til Valencia. Han distribuerte ballen videre inn i feltet på ett touch. Der ventet Martial, som satte inn sitt andre for kvelden.

Rett før slutt ble også Ibrahimovic tomålsscorer da han la på til 4-1 fra kort hold.

West Ham var ikke i nærheten, og dermed tok United seg til semifinale i ligacupen. Der møter de enten Liverpool, Hull eller Southampton.

Arsenal-tap

I den andre ligacupkvartfinalen tapte et B-preget Arsenal 0-2 mot Southampton på Emirates Stadium. Jordy Clasie og Ryan Bertrand nettet for Southampton. Claus Lundekvams gamle klubb er klare for semifinale i ligacupen for første gang siden 1987.