Barna tegnet sorgen over tapet av Tone. – Ei fire år gammel jente tegnet en gråtende julenisse

KRISTIANSAND (Dagbladet): Tone Ilebekk (48) var på tur med familiehunden Oskar etter jobb da hun som tilfeldig forbipasserende kom opp i en situasjon mellom to gutter på Wilds Minne skole på Lund.


ENORM SORG: Tone Ilebekk ble et tilfeldig offer for et brutalt drap ved Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand. Før hun ble drept, prøvde hun å hjelpe 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

Ifølge politiet og hennes bistandsadvokat ville hun hjelpe Jakob Abdullahi Hassan (14). Det endte med at også hun ble knivstukket. Hun ble sendt på sykehus, men døde av stikkskadene.

- Dypt tragisk

Før det tragiske dobbeltdrapet skjedde, hadde Tone vært på jobb i barnehagen.

- Å miste Tone er bare dypt tragisk og et stort tap for oss, sier daglig leder i barnehagen, Kristin Alfsen, til Dagbladet.

Onsdag var foreldre og barn samlet i barnehagen for å snakke om sorgen. Barnehagen har nå laget «Tone-hjørnet».

Tegnet sorgen

Rundt et innrammet bilde av Tone står lys og en engel, omringet av roser og buketter. Barna, som kjente Tone godt, har tegnet tegninger som henger over de mange blomstene som er sendt inn av foreldre og andre skoler og institusjoner.


TONE-HJØRNET: Lund barnehage har laget et minnsted for Tone Ilebekk. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

Det var helt naturlig for barnehagen å lage et eget minnested for Tone, videre at barna fikk tegne sorgen de følte på.


GRÅTENDE NISSE: Ei fire år gammel jente hadde tegnet en gråtende nisse som nå er hengt opp i «Tone-hjørnet». Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

Tegningene viser Tone sammen med hunden Oskar og hjerter i forskjellige farger. En mor har hjulpet til med å skrive: «Du var snill, Tone».

- Dette er barns måte å uttrykke seg på, sier Alfsen, som forteller at barna forstår at Tone er borte, men ikke konsekvensene.


HUNDEN OSKAR: Tone Ilebekk var på tur med hunden Oskar da hun tilfeldig kom opp i en situasjon mellom to gutter. Hun prøvde å hjelpe til, men ble selv offer for et brutalt drap. Her har barna tegnet hunden og Tone. Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

Spesielt var det ei 4 år gammel jente som var veldig lei seg. Hun tegnet en gråtende nisse. Denne jula bli annerledes for mange i Kristiansand by.

15-åringen har tilstått


MINNESTED: Utenfor Wild Minnes skole er det tent lys, lagt blomster og minneord etter at Tone Ilebekk og Jakob Abdullahi Hassan ble drept. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Vis mer

Tirsdag kveld tilsto en 15 år gammel gutt, som var i samme omgangskrets som Jakob Abdullahi Hassan (14), å ha begått dobbeltdrapet på Ilebekk og Hassan.

Det var ingen relasjon mellom Tone og Hassan, mens Hassan og 15-åringen skal ha vært i samme omgangskrets.

15-åringen er nå varetektsfengslet. Han skal også ha pekt ut hvor han gjemte det som skal være drapskniven.

Friday, December 9th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments