20 000 fisk og andre arter ligger døde på en strand i Canada. Ingen skjønner hvorfor

(Dagbladet): Titusener av fisk, krabber, hummer, sjøstjerner og kamskjell ligger døde på en strand på vestkysten av Nova Scotia i Canada.

Og ingen skjønner hvorfor.

Ifølge kanadiske myndigheter skal det være snakk om til sammen 20 000 døde fisk og skalldyr, skriver CNN og National Post.

Ukjent årsak

Som følge av fiskemysteriet undersøker nå myndighetene vannet for blant annet giftstoffer og sykdommer. De skal også sjekke hvor høyt oksygennivået er.

- Vi begynte å se mange døde arter i slutten av forrige uke, men de siste 48 timene har vi fått flere rapporter, sier Doug Wentzell, regional direktør for Fiskeridepartementet til National Post.

Ikke spis fisken!

Canada oppfordrer nå forbrukere til å bare kjøpe sjømat fra autoriserte leverandører.

- Død fisk funnet på land bør ikke spises. Forbrukere oppfordres til å kjøpe sjømat fra lisensierte selgere, skriver fiskeridepartementet i en Twitter-melding.

Massiv fiskedød har skjedd flere ganger før. Blant annet i november i år lå tusenvis av døde fisk i Shinnecock-kanalen i New York.

Også i innsjøen Hongcheng i Kina ble det funnet flere tonn døde fisker tidligere i år.

Det kan være mange årsaker til at en stor mengde fisk eller andre vesen som lever i sjøen plutselig dør. Det kan være kjemiske midler eller for lite oksygen i vannet.

Økt bestand

Ifølge Chris Gobler, professor ved Stony Brook University, er det vanlig at fisken dør når oksygennivået synker.

- Når slusene i kanalen (Shinnecock) er stengt, står vannet stille. Når vannet er stille, synker oksygennivået. Kanskje ikke til et nivå som dreper fisken, men når bestanden øker, går oksygennivået ned enda fortere, sier Gobler til nettstedet 27east.

Gobler tror at årsaken til fisken i Shinnecock-kanalen i New York døde, var fordi bestanden økte samtidig som vannet sto stille. Også mange steder i USA er fiske regulert.

Saturday, December 31st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
May 2019
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments