Vikings tredjekeeper stengte Tromsø-buret mot Rosenborg

Rosenborg – Tromsø 1-1 (0-0)

LERKENDAL (Dagbladet) Pål Vestly Heigre (20) er på utlån fra Viking til Tromsø. I kveld reddet sisteskansen, som var et tredjevalg i Stavanger forrige sesong, ett poeng borte mot Rosenborg.

Rosenborg-jubelen stilnet etter en kamp hvor de slet med å få ballen i mål mot Tromsø. 1-1 etter to mål i 2. omgang var definitivt gjestene mest fornøyd med, for på slutten hadde RBK enorme muligheter til å avgjøre.

- Vi har en keeper som virkelig bidrar, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Målløs 1. omgang

Det ble ingen mål før pause, men gode sjanser var det. Rosenborg hadde heading i tverrligger og eliteseriens toppscorer, Alexander Søderlund ville også ha straffe to ganger.

Først i en duell med trønder Simen Wangberg og deretter da han ble så ut til å bli revet ned av Magnar Ødegaard like før pause. Tobias Mikkelsen og Fredrik Midtsjø hadde også gode muligheter for hjemmelaget, mens Magnus Andersen var svært nær for Tromsø med en styring et par minutter før hvilen.

To raske mål

Men det tok ikke  lang tid etter pause før ballen satt i mål bak TIL-keeper Pål Vestly Heigre. Rosenborg kombinerte fint på høyresiden, først ved Tobias Mikkelsen og Jonas Svensson før sistnevnte slo 45 grader ut til Mike Jensen som styrte ballen i korthjørnet.

Men Tromsø kom tilbake 11 minutter ut i 2. omgang. Denne gang var det de som kombinerte fint på sin venstreside, noe som sendte Magnus Andersen alene i feltet. Midtbanespilleren skjøt ballen sikkert i mål til stor jubel fra tilreisende Tromsø-væringer.

Kvaliteten falt

Etter dette falt kampen i kvalitet. Tromsø lå lavt og ga Rosenborg lite rom å spille i, mens trønderne ikke hadde nok balltempo til å spille seg gjennom. Noen muligheter ble det, som da Mikael Dorsin var millimetere fra å få satt tåa på et innlegg, men det ville seg ikke.

Og da ballen endelig satt i nettet fra Emil Nielsen ble det vinket for offside. På slutten var Rosenborg svært nære ved Tobias Mikkelsen og Ole Selnæs, men endelig var en Tromsø-keeper sterkt delaktig i poeng.

Vestly Heigre stod en god kamp og berget poeng for gjestene da Rosenborg hadde enorme sjanser de siste minuttene.

Tromsø på sin side jobbet og slet defensivt, men fremover på banen klarte de ikke å skape noe. Dermed ebbet kampen ut i 1-1.

- Jeg synes Tromsø har en fantastisk god keeper. Det er bare til å avblåse keeperkrisa der oppe. Selv om vi leder 1-0, ønsker vi å score flere mål. Alt i alt skaper vi så mange sjanser at vi burde scoret to og tre, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.