Sundby sendt hjem tre dager før VM

FALUN (Dagbladet): – Jeg er mer spent nå enn det jeg har vært tidligere i vinter. Da har jeg vært fryktelig selvsikker på egen form og egen kapasitet. Jeg går inn i VM med en mer usikker følelse enn det jeg håpet på.

Dette sa Martin Johnrud Sundby til pressen i Östersund i går.

Oppladningen til VM har vært langt fra optimal for et av Norges største gullhåp. Etter Tour de Ski har har formkurven gått feil vei. NM på Røros ble en skuffelse, og etter det har ikke kroppen svart optimalt på trening.

Og nå slår landslagssjef Vidar Løfshus alarm:

- Jeg er veldig usikker på Martin – og han er usikker selv. Det er ikke optimalt, sier Løfshus til Dagbladet.

Drar hjem

Nå velger Johnsrud Sundby å legge om på planen. Han drar hjem til Oslo i noen dager før han kommer til Falun seinere i uka. Egentlig skulle han blitt med den norske troppen hit i dag.

Martin må rett og slett hvile.

- Vi gjør ingen tester, men det er bra kontakt med det medisinske apparatet. Vi har laget et plan for å få han tilbake i god gammel form til lørdagen (duathlonen går da journ.anm), sier Løfshus.

- Hvordan er formen?

- Det har hanglet etter Tour de Ski. Det er vanskelig å si hva som skjedde der. Det er litt for hard belastning tror jeg. Når du blir enda bedre dytter du på enda mer. Han har tøyd strikken – så det er nok totalen som er blitt for tøff, sier Løfshus.

Tid nok

Dagbladet møtte landslagssjefen utenfor den norske smørebussen i Falun. Ingvild Flugstad Østberg var ute i løypene, mens Maiken Caspersen Falla nettopp var ferdig med sin treningsøkt i en litt sur vind.

Petter Northug hadde ikke kommet seg ut ennå – og nevnte Johnsrud Sundby har altså dratt hjem.

- Er Martin usikker selv?

- Resultatene i seg selv tilsier at alt ikke er som det skal. Han følte seg bra helga etter NM – og så ble han nummer tolv på en veldig dårlig dag i helga.  Han er fortsatt rolig.

Monday, February 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments