Stormen «Erika» har drept minst 20. Nå nærmer hun seg Florida


(Dagbladet): Den tropiske stormen «Erika» raser i Atlanterhavet. Da den hadde herjet over det lille øylandet Dominica øst for Haiti med sine 72 000 innbyggere etterlot den seg minst 20 døde personer. 20 personer er fortsatt savnet, melder CNN.

Ifølge National hurricane center ved Nation weather center (NOAA) vil den lørdag og søndag sneie innom Den dominikanske republikk før den treffer rett mot staten Florida i USA mandag morgen.

Det er erklært unntakstilstand i staten.

- Vi vet ikke hvor mye land den vil gå over, sier Florida-guvernør Rick Scott, ifølge CNN.

- Vi vet ikke hvor mye vann vi vil få.

Hans største bekymring er flom, spesielt i Tampa-området.

- Det er mange år siden vi har hatt en orkan. Jeg tenker på alle de som har flyttet til staten og aldri har opplevd en orkan, sier han.

- Ingen havner er trygge

NOAA forventer at «Erika» vil være en tropisk storm når den nærmer seg sydspissen av Florida, men den er uforutsigbar og kan forandre i løpet av de neste dagene.

Kystvakta har sendt ut en melding til båtfolket om at ingen havner er trygge og at man bør forberede seg på stormen.

Ødeleggelsene på den lille øya Dominica er enorme. En vei er delt i to og et fly flyter på det som en gang var en rullebane. Trisha Scotland så stormens ødeleggelser på nært hold og sier det er det verste hun har opplevd.

- Jeg har opplevd minst seks, sju orkaner. Jeg teller ikke engang stormene, jeg teller ikke engang depresjonene, sier Scotland til kanalen.

Ser ut til å svekkes
Ifølge det amerikanske orkansenteret i Miami viser stormen tegn til å svekkes, men både Den dominikanske republikk og Haiti ble rammet av kraftig nedbør og sterk vind da stormen meldte seg fredag kveld, skriver NTB.

Den tropiske stormen, med vindkast opp mot 85 kilometer i timen, ventes å feie videre gjennom det karibiske området, men vil trolig svekke seg når den passerer fjellrike områder i Haiti og det østlige Cuba.

Stormen vil derfor høyst sannsynlig ikke utvikle seg til en full orkan før den treffer Florida, selv om den kan styrke seg noe når den har passert Cuba og er ute over åpent hav igjen.

Saturday, August 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments