Sonia (46) fikk millioner fra Nordea-svindelen på konto, hevder hun ikke visste


Selv hevder hun at hun ikke ante at pengene var ulovlige.

Kvinnen vedgår imidlertid at hun fikk flere titalls millioner kroner inn på kontoer hun disponerte i Dubai, og at hun kjørte en rekke turer til forskjellige bankfilialer for å ta ut pengene. Men Sonia Rashid hevder hun ikke ante at pengene stammet fra ulovlig virksomhet, og mener hun derfor ikke kan straffes for grovt heleri, slik aktor ønsker. Tirsdag starter rettssaken mot henne i Oslo tingrett.

- Hun bestrider ikke faktum i saken, men det vesentlige spørsmålet for vår del er hva hun har forstått av disse pengenes opprinnelse, sier kvinnens forsvarer, advokat Jan Erik Teigum, til NTB.

Han mener Rashid rettslig sett ikke hadde forsett, et grunnleggende kriterium for å kunne straffes etter tiltalen for grovt heleri.

89 millioner kroner

Pengene som i løpet av et par uker sommeren 2010 strømmet inn på tre bedriftskontoer hun disponerte i Dubai, stammet fra det såkalte Nordea-bedrageriet. Seks personer er allerede domfelt for å ha forfalsket en fullmakt som gjorde det mulig å tappe kontoen til en av Norges rikeste kvinner, Randi Nilsen. Utbyttet ble totalt drøyt 89 millioner kroner.

78 av disse millionene gikk inn på kontoene til Sonia Rashid, hvorav rundt 53 millioner kroner ble tatt ut i kontanter fordelt på 29 uttak nær sagt umiddelbart etter at de hadde kommet inn.

I dommene som er avsagt så langt, legges det til grunn at det var to i nært slektskap, hvorav én hadde tilhold i Dubai, som var hjernene bak svindelen og hovedmottakere for pengene.

Ti millioner i et uttak

En av de to slektningene ble dømt til fem år og ni måneders fengsel da Nordea-saken gikk for Borgarting lagmannsrett. Den andre, som er et år eldre, er fortsatt på frifot, og skal befinne seg i Dubai, ifølge VG.

Sonia Rashid pekte selv ut en av de to som mottaker av pengene, og som den hun kjørte rundt i Dubai sammen med for å ta ut kontanter. Han har hele tiden avvist hennes påstander og har hele tiden nektet å ha hatt noe som helst med kontotappingen å gjøre.

– Hver dag i tre uker kjørte vi rundt og tok ut penger. Det minste beløpet jeg tok ut i dirham, var på cirka 700.000 kroner. Det største kontantbeløpet jeg tok ut tilsvarte ti millioner kroner, har forretningskvinnen sagt til avisen.

(NTB)

Sunday, May 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments