Slik var terroristens kriminelle liv: «Ga uttrykk for et vanlig familieliv»

KØBENHAVN (Dagbladet): Omar Abdel Hamid El-Hussein (22) er mannen som skal ha stått bak helgas terrorangrep i København. Den unge mannen hadde en fortid som gjengmedlem og er dømt for drapsforsøk, vold og mange brudd på våpenloven.

For to uker siden kom han ut fra fengsel, etter å ha blitt dømt for vold av «særlig rå, brutal og farlig karakter».

Dagbladet har nå hentet ut de fleste dommene på den antatte terroristen i Danmark. Dette er hans kriminelle fortid.

- Hadde en vanlig oppvekst

Først til hvem den antatte terroristen var. El-Hussein var født og oppvokst i København, med palestinske foreldre.

- Han gir uttrykk for at han har vokst opp i en alminnelig familie, hvor barnene aldri har manglet noe og der han har hatt et utmerket forhold til foreldrene såvel som broren, heter det i en tingrettsdom fra 2014.

El-Hussain hadde da gått på grunnskolen i ni år, og tre av dem var i Jordan. I fire år, fram til 2010, bodde El-Hussain med sin mor i Jordan.

Han sa til tingretten i 2014 at han ikke drikker alkohol.

- Fritida brukes på trening og venner. Han gir uttrykk for å ha en del venner, skriver tingretten. Dommen beskriver ham som vennlig, men innesluttet.

2011: Stjal sparegris, vinflasker og kjøkkenmaskiner

I årsskiftet 2009 og 2010 begikk den antatte terroristen et regelrett innbruddsraid sammen med en fire år eldre kamerat.

De brøt seg inn i leiligheter og stjal verdier for tusenvis av kroner. I dommen står utbyttet stort sett beskrevet som bruksgjenstander som datamaskiner, mobiltelefoner, vinflasker, sigarer, kjøkkenmaskiner, smykker og kameraer. Lett omsettelig tyvegods som de skulle selge videre.

Ved en anledning knabbet de med seg to sparegriser med 1630 kroner. I tillegg sto også El-Hussein tiltalt for å ha stjålet en bil som ble brukt under innbruddene. Han var tiltalt for 21 forhold og fikk ett år i fengsel.

2012: Dømt for vold

I 2012 ble El-Hussein dømt til seks måneders fengsel for vold og tyveri. Han var fortsatt løslatt på prøve for denne dommen, da han i november 2013 gikk til angrep med kniv på et tog i København. 

August 2013: Tatt med fire ulike kniver

Så, i august 2013, ble han dømt for å ha båret kniv ved fire forskjellige anledninger. Det var da snakk om to dolker, en foldekniv og en kniv med et tolv centimeter langt blad.

Sistnevnte troppet han opp med i tingretten i 2012.

El-Hussein tilsto alle forholdene og ble dømt til 21 dager i fengsel.

2013: Drapsforsøk på tilfeldig offer

I 2013 kom 22-åringens til da mest alvorlige lovbrudd. På et lokaltog i København, klokka 15.10 en novemberettermiddag gikk han løs på en helt tilfeldig passasjer med en svart foldekniv.

Bladet var på hele 11 centimeter, og El-Hussain stakk ifølge dommen en mann på toget i venstre lår og i rumpa. Stikket i rumpa traff en pulsåre, og mannen ble livstruende skadd.

Offeret hadde også knivkutt på hendene, fordi han prøvde å forsvare seg. El-Hussein stilte seg ved utgangsdøra på toget, før han igjen gikk gjennom kupeen mot det skadde offeret og løftet det 11 centimeter lange knivbladet.

Men da ble han stoppet av et vitne. El-Hussain rømte fra stedet og politiet slo alarm.

Etterlyst, tatt med slåsshanske

Han ble etterlyst med de samme bildene som nå er på avisforsider verden over. Han ble beskrevet som farlig, og dersom noen traff ham på gata eller de visste hvor han var, så skulle de varsle politiet og ikke ta kontakt med ham.

Da de pågrep El-Hussain hadde han en slåsshanske rundt halsen. Den var utformet som et dødningehode med en skarp spiss. Ifølge El-Hussain brukte han imidlertid bare dette som et smykke, ikke en slåsshanske.

For drapsforsøket i 2013 ble han i desember 2014 dømt til to års fengsel. Han slapp ut like før de dødelige terroangrepene i København.

Monday, February 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments