Patrick (34) var piloten som prøvde å redde passasjerene. – Jeg er knust, sier bestemoren


(Dagbladet): Mens flyet styrtet mot avgrunnen kjempet piloten Patrick Sondenheimer (34) en desperat kamp for å stoppe det.

Han er piloten som skulle ha sittet ved spakene, men som ble stengt ute av cockpit av Andreas Lubitz.

- Jeg er knust. Hans død kom så plutselig og etterlater hele familien i sjokk, sier Sondenheimers bestemor ifølge CNN.

For å være med familien

Tobarnsfaren skal ha drømt om å bli pilot siden han var liten og hadde bygd seg opp til å bli en erfaren pilot. I mai i fjor sluttet han å fly langdistanseruter for å kunne tilbringe mer tid med familien.

Og det var også slik han havnet på flyet med andrepilot Andreas Lubitz.

- Barnebarnet mitt er død på grunn av denne idioten som bestemte seg for å gjøre dette og drepe så mange mennesker. Jeg forstår det ikke. Hvordan kan han ha gjort dette?, sier bestemoren til den engelske avisa The Mirror

Da Sondenheimer gikk ut av cockpit for å gå på do, skal Lubitz ha satt autopiloten på 100 fot over havet. Dermed drev flyet langsomt ned mot alpene, over 30 000 fot på åtte minutter.

Hyllet som helt

På lydklippet fra cockpiten høres det at Sondenheimer desperat prøver å bryte seg inn i cockpiten, mens passasjerene skriker. Flyvingen sneiet en fjelltopp før flyet ble smadret mot fjellveggen.

- For guds skyld, åpne døra, er det siste Sondenheimer skrek gjennom cockpitdøra.

I ettertid har Sondenheimer blitt hyllet som helt.

- Han var en omgjengelig person som alltid var klar for å hjelpe andre. Og han strålte av lykke, sier pastor Elke Bonn i den katolske kirken i St. Margareta, som har vært en del av familiens støtteapparat.

En bit som mangler

Mye av hva som skjedde den skjebnesvangre turen, på vei fra Barcelona til Düsseldorf, er nå klart. Først og fremst at andrepiloten styrtet flyet med vilje og tidligere hadde slitt med selvmordstanker.

Men redningsarbeiderne har ennå ikke funnet en av de siste brikkene i puslespillet, nemlig ferdskriveren, «den andre svarte boksen». Den registrerer flyets tilstand og all tekniske data og vil gjøre det mulig for myndighetene og Lufthansa å rekonstruere hele styrten.

Men så langt er den borte blant vrakrestene i de franske alper.

Det kan også ta flere måneder å identifisere passasjerene etter flystyrten, nettopp fordi flyet traff fjellveggen i så stor fart. I helga hadde politiet funnet DNA fra 78 personer og det jobbes nå med å identifisere disse.

Imens venter flere hundre pårørende i sorg.

Tuesday, March 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments