Operaen i London beklager etter scene som fikk publikum til å bue


(Dagbladet): Operaforestillingen «William Tell» ble møtt med buing og opprørte publikummere under premieren ved Royal Opera House i London mandag. 

Oppsetningen om den sveitsiske opprøreren Tell inneholder en brutal gruppevoldtekt med nakenhet, hvilket opprørte publikum i London. 

Både under den langvarige voldtektsscenen og ved slutten av forestillingen overdøvet en massiv buing musikken i salen på Covent Garden. 

«Hoder bør rulle»

Ikke bare publikum reagerte, også britiske anmeldere har gitt oppsetningen strykkarakter. 

Anmelder George Hall skrev i sin anmeldelse for The Stage at voldtektsscenen fikk fram «den mest høylytte og mest gjennomførte buingen jeg kan huske å ha opplevd her».

Andre kritikere har uttalt at «hoder bør rulle» etter premieren, og en rekke publikummere har gitt forestillingen totalslakt på operahusets eget kommentarfelt. 

Operahuset beklager

Royal Opera House var ikke sen med å utstede en beklagelse etter reaksjonene.

- Vi er lei oss for at noen fant dette opprørende. Scenen retter søkelyset mot den brutale sannheten om at kvinner misbrukes i krigstider, og at seksualisert vold er en tragisk side av krig, sier Opera-direktør Kasper Holten ifølge BBC

Wilhelm Tell sies å ha levd i den sveitsiske kantonen Uri tidlig på 1300-tallet, men hans eksistens er ikke historisk dokumentert.

Tell skal ha stått imot sentralmaktene i området, og ifølge myten ha delt et eple i to med armbrøst mens eplet sto på hodet til sønnen hans.

Tuesday, June 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments