Når programlederen stjeler showet

Velkommen til «The Anders Magnus Show». Eller kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015 som noen av oss kalte det, men det var før NRK og Anders Magnus så seg lei av politikernes tåkeprat.

I beste sendetid skulle problemet løses, og de folkevalgte tvinges til å svare for seg. «The Anders Magnus Show» ble til, riktignok under navnet «Valgstudio». Eller skapte NRK bare et nytt problem?

Intervjustilen i «The Anders Magnus Show» er kontraproduktiv, og mange har – med rette – irritert seg de to ukene programmet har gått på lufta. Der man før reiv seg i håret over Jonas Gahr Støres anekdotiske runddans i tåkeheimen, har man nå mer lyst til å skyte seg i pappen over programlederens utallige avbrytninger og utømmelige behov for skjermtid.

Verst er det at taktikken slår feil: Politikerne svarer ikke skikkelig for seg i «The Anders Magnus Show» heller, men nå kan de skylde på programlederen.

Forrige uke sa Anders Magnus «bolig?!» i munnen på Knut Arild Hareide fire ganger på førti sekunder. KrF-lederen skulle forsvare bedre kommunal oppfølging av tilreisende tiggere, og han ønsket faktisk å svare, men det fikk han knapt anledning til – The Anders Magnus Show» sto i veien med avbrytelser.

At politikere ikke svarer på spørsmål i intervju eller i debatter er et demokratisk problem som bør belyses. Kommunikasjonsrådgivere og PR-eksperter trener våre folkevalgte til å si mye, uten å egentlig si noe som helst.

Vi har rett til å få svar på hvorfor Miljøpartiet har en økonomisk politikk som skal gjøre oss alle litt fattigere i løpet av en generasjon eller to, men å spidde partiets førstekandidat i Oslo levende på statskanalen hjelper ingen.

Det tar oppmerksomheten bort fra saken. NRK-redaktør Kyrre Nakkim lovet andre boller etter første episode av «The Anders Magnus Show» to uker tilbake, men den bedringen glimrer fortsatt med sitt fravær.

Kanskje Nakkim ble avbrutt i forsøket?

Monday, August 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments