Nå kommer mannepilla som kan endre sexlivet totalt


(Dagbladet): Nye former for prevensjonsmidler for menn, som p-piller og p-sprøyter, ser ut til å komme på markedet om noen ytterst få år, skriver britiske Telegraph.

Til forskjell fra prevensjonsmidler for kvinner, vil de fleste variantene som er på trappene for menn ikke inneholde hormoner.

Første prevensjonsmiddel ut er trolig Vasalgel, en slags p-sprøyte, som vil innta det amerikanske markedet rundt 2018-2020.

Sprøyte i skrotum

Ifølge Parsemus Foundation, som eier Vasalgel, er det snakk om en ikke-hormonell prevensjonsmetode som minner litt om sterilisering.

I motsetning til sterilisering, hvor røret sædcellene svømmer gjennom blir kuttet av, sprøytes det med denne metoden inn en gele i dette røret via skrotum, området mellom analåpningen og pungen, slik at sædcellene blir blokkert.

Fordelen med Vasalgel framfor tradisjonell sterilisering, er at det er mye større sannsynlighet for at denne nye behandlingen lar seg reversere.

Og metoden er enkel. En enkelt injeksjon vil trolig kunne beskytte mot uønsket graviditet i årevis.

De medisinske forsøkene, som er ventet å gi klare svar på reversibiliteten og hvor lenge prevensjonsmiddelet vil være virksomt, starter i 2016.

P-piller kommer også

Det er også et par p-piller for menn som er under utprøving og som synes å nærme seg markedet.

I Indonesia har den p-pilla Gendarussa, som ikke baserer seg på hormoner, gått gjennom fase to av forsøk på mennesker. Denne metoden tar sikte på å stanse sædens evne til å befrukte et egg.

En amerikansk p-pille, som heller ikke baserer seg på hormoner, er også på trappene. Denne p-pilla angriper sædcellenes evne til å svømme.

- Prevensjonsrevolusjon

Sexolog Gro Isachsen ser positivt på de nye prevensjonspreparatene for menn.

- Alt som bidrar til at kvinner slipper å tukle med hormene sine er en fordel. Noen kvinner sliter med manglende lyst, humørsvigninger og smerter etter samleie fordi hormonnivåene er ute av balanse når de bruker prevensjon som påvirker naturlig hormonstatus, sier Isachsen til Dagbladet.

- Dersom disse prevensjonsmetodene for menn har så få bivirkninger som artikkelen indikerer, er det en prevensjonsrevolusjon vi snakker om, legger hun til.

Gro Isachsen understreker imidlertid at menn og kvinner likevel må beskytte seg med kondom ved tilfeldig sex.

«Rent-laken-pilla»

De nevnte nye prevensjonsmidlene er de første menn trolig vil kunne ta i bruk, all den tid de har vist seg lovende i kliniske forsøk.

Men det er mange flere på gang, deriblant den såkalte «rent-laken-pilla» som skal gjøre det mulig for menn å få orgasme uten å ejakulere.

Sunday, June 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments