Julies hage fikk naboene til å true med politiet


(Dagbladet): Ville nabokrangler er ikke et ukjent fenomen her hjemme. Men også i USA sliter tydeligvis enkelte med forholdet til naboene sine.

Det fikk Julie Baker fra Overlea i Maryland erfare da det en morgen dukket opp et brev i dørsprekken hennes. Nå sprer historien seg lynraskt på nettet.

«Hagen din er i ferd med å bli nådeløst homo. Jeg og andre i nabolaget ber deg om å tone det ned. Dette er et kristent nabolag, og det er barn her. Fortsetter dette, blir jeg nødt til å melde deg til politiet! Din type mennesker må ha respekt for Gud,», står det i brevet, som er signert «En bekymret huseier», skriver Baltimore Sun.

Brevet skal ha kommet som en reaksjon på en lenke med regnbuelys, som Baker har hengt opp i hagen sin. Regnbuefargene er et symbol som ofte brukes av homofile.

Men det var ikke derfor Baker hadde hengt dem opp.

- Poenget med regnbuene handler ikke om å være homo. Det er fordi vi elsker regnbuer. Jeg har en regnbuetatovering på armen, sier Baker til City Paper.

Og det spørs om naboforholdet blir noe bedre med det første. For enka og firebarnsmora går nemlig til motangrep med en stor dose humor.

Det begynte da hennes 17 år gamle datter oppfordret Baker til å legge ut lappen på nettet. Etter at det ble postet på Facebook-siden til George Takei, har historien tatt fullstendig av og tv-kameraer og journalister har troppet opp i den «nådeløst homo» hagen.

Og det er blitt opprettet en egen Facebook-gruppe for alt som er «nådeløst homo».

Nå har Baker bestemt seg for at hagen skal endres. Men ikke slik naboene nok hadde håpet på.

Hun har i stedet startet en innsamlingsaksjon på nett for å gjøre hagen enda mer «nådeløst homo».

«Hvis vi får inn nok penger skal jeg skaffe et regnbuetak. Fordi min usynlige nådeløst homo drage burde bo der oppe med stil,» skriver hun på nettsida.

«Jeg vil ikke gi etter for hat. Jeg skal kjempe imot med lekenhet, skjønnhet og kjærlighet, som skal pakkes rundt hjemmet mitt, hagen og familien min,» skriver hun.

Nettstedet Snopes, som undersøker myter og virale historier på nett, har også omtalt saken. De påpeker at det er umulig å verifisere om brevet er 100 prosent ekte. Samtidig vet de som donerer penger godt at pengene skal gå til å gjøre hagen mer nådeløst homo, skriver nettstedet.

Sunday, June 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments