- Jeg har helt klump i magen. Dette kunne gått så mye verre

(Dagbladet): – Jeg har helt klump i magen. Dette kunne gått så mye verre, sier Roar Bringaker (48) til Dagbladet. 

Han har kommet seg helskinnet hjem etter å ha kjørt over Skjeggestad-brua på E18, som i skrivende stund holder på å rase sammen

- Jeg så bilene foran meg forsvinne ned i bakken. «Hva i alle dager er dette forno?» gjengir han at han tenkte da han meide ned i bakken.

- Et par meter søkk

- Det smalt noe voldsomt i bilen da jeg traff bakken. Jeg tenkte «fyttirakkern, her var det bratt!». Jeg hoppa skikkelig, sier han.

Ingen skal være skadd. 

- Betongen på sidene hadde smuldra opp og glassrutene var knust. Det var ordentlig ekkelt, sier Bringaker. 

Han kjører daglig i varebilen sin på motorveien mellom Oslo og Tønsberg. I dag var han der i 14.50-tida, trolig rett etter at brua begynte å gi etter. 

- Min første tanke var «hvordan i alle dager vil det gå med trailerne på 30 tonn som kommer bak meg?». Jeg så at lastebilsjåføren bak meg holdt på å ramle ut av bilen. Det så ikke pent ut, sier han.

- Fartsgrensa er på 100 der, så jeg kjørte i det – kanskje mer. Det var utrolig ekkelt, det skjedde så fort. Det gikk ordentlig nedover. Jeg bråbremsa ikke, men i bånn smalt det i bilen. Det var ingen god opplevelse. Søkket må ha vært på et par meter, mener han. 

Glassbiter og smuldret betong lå i veibanen.

48-åringen slo umiddelbart på tråden til Vestfold-politiet. Det hadde ikke hørt om det, sier han. De rykket ut, og 45 personer ble evakuert. Veien er stengt i begge retninger. 

- Hver dag 

Mandag kveld er Bringaker bare glad alt gikk bra.

- Jeg kjører der hver dag, jeg jobber i Oslo. Jeg har det i tankene etter å ha sett tunnelras. Det går nesten ikke går en hel uke i løpet av året at det ikke er noe vedlikehold, omkjøring eller noe sånt i området.

- Det er klart en får litt rare tanker når en ser sånt no, sier Bringaker til Dagbladet.

Veien er stengt i begge retninger. Det er omkjøring nordover om gamle E18 Holmestrand og for trafikk sørover er E18 stengt ved Island.

Flere biister har måttet la bilene sine stå. 

- Vi får ikke lov til å være i bilene våre, siden det er så nære bruddstedet. Så nå står vi her og fryser i kulda, sa pendler Ole Kristian Strøm til Tønsbergs Blad like før evakueringen.

- Ta med brua ved siden av 

- Det smeller, det er akkurat som om stål og vaier ryker. Du hører at konstruksjonen gir etter, sier frilansfotograf Stener Kalberg til Dagbladet i 16.50-tida. 

Han er på stedet. 

- Det er sperret av hundre meter rundt nå, fra stedet. Hvis brua knekker helt kan den ta med seg brua ved siden av. Det er ikke ferdig å rase, sier han. 

Statens Vegvesen forteller Dagbladet at brua ble bygget i 2001. 

- Stort skadepotensiale 

- Jeg kan ikke gi noe godt svar ennå på hvordan dette kunne skje. Vi har geotekninsk og byggeleder på stedet. Vi sikrer plassen og geotekniker skal finne ut hvordan det kunne skje, sa Ingunn Foss i Vegvesenet like etter saken ble kjent. 

- Hva tenker dere om at dette kunne skje? 

- Foreløpig er vi glad for at det ikke har gått så galt. Jeg er enig i at det kunne vært et stort skadepotensiale, men vi jobber for å finne ut hvordan det kunne skje. Nå har vi stengt E18 i begge retnigner for å være på den sikre siden, sier hun. 

Har du bilder, video, tips eller innspill i saken? Last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

Monday, February 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments