- Jeg frykter for Larviks framtid. Mange kjemper for å redde klubben nå

(Dagbladet): Etter en drøy uke med konkursspøkelset hengende over seg gikk Larvik bort og slo Györ, de to siste års vinner av Champions League, på bortebane i nettopp den europeiske klubbturneringen.

Sportslig snakker vi altså om et norsk lag som vant Champions League i 2010/11, var tapende finalist i 2012/13 – og som langt på vei er klare for kvartfinale i årets turnering.

Ergo en europeisk toppklubb.

Lite moro med lekeland

Økonomisk har de derimot ikke holdt toppklasse de siste årene.

Budsjettet på sport har for så vidt var innenfor rammene, men en mangemillionerssprekk på et lekeland – og for dårlig uttelling på markedssiden har sendt klubben i stor fart mot stupet.

Så stor fart at trener Ole Gustav Gjekstad ikke utelukker at dette kan ende riktig ille.

- Jeg frykter for klubbens framtid. Klart jeg gjør det, når situasjonen er så prekær, sier han til Dagbladet.

Mangler fem mill.

Larvik må få på plass en fem millioner kroner i løpet av den neste måneden for å sikre en forsvarlig drift videre.

Gjekstad, som for et par uker siden meldte at han gir seg som Larvik-trener etter årets sesong – sier til Dagbladet at han ikke ble sjokkert over at tilstanden var så dårlig.

Han mener den svake økonomien har forverret seg over tid.

- Det kom ikke som noe sjokk, selv om noe av det som har kommet fram nå kanskje var verre enn vi trodde på forhånd. Men faktum er at det har vært drevet dårlig på en del områder. Spesielt satsingen på et lekeland har vært en katastrofe, sier han.

- Ingen garanti

- Er den økonomiske situasjonen i klubben årsaken til at du velger å gi deg i Larvik?

- Nei, det har ikke vært avgjørende. Jeg har vært i klubben i 12 år. Det er lang tid, og jeg er klar for å gjøre noe annet, sier Gjekstad – som starter i sivil jobb i forsiktingsbransjen etter at årets sesong er over.

Han håper alle kreftene i og rundt Larvik klarer å komme seg ut av uføret. Og mener han ser positive signaler.

- Det finnes ingen garanti, men jeg tror Larvik kommer seg ut av dette og får et bra lag også neste år. Det er mange som har stått opp for Larvik håndballklubb de siste dagene og det jobbes hardt om dagen for å løse problemene.

Hestekur

- Å få ryddet opp og luftet ut kan være en fin øvelse for alle, iblant. Med fornuftige økonomiske rammer videre kan Larvik fortsatt ha et bra lag. Klubben har vært gjennom et generasjonsskifte de siste årene, og den stallen som har kontrakt for neste sesong er bra, selv om det er en noe tynnere tropp enn i år, sier Gjekstad.

Så gjenstår det å se hvor tøff hestekuren klubben må gjennom først blir.

Monday, February 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments