Da dommeren ødela avskjedsfesten, stormet Fjørtoft banen: Har hjerte som en spurv


• Aalesund – Stabæk 1-1 (1-1)

ÅLESUND (Dagbladet): Michael Barrantes har i fire år vært en av Tippeligaens største profiler.

Nå er det slutt. På tirsdag setter han seg på flyet til Shanghai og Kina. Norsk fotball blir en profil fattigere.

Costaricaneren hadde planer om å avslutte karrieren i norsk fotball på en minneverdig måte. Det gjorde han til de grader da han hælsparket fri Mostafa Abdellaoue i forkant av 1-0-scoringen.

Da han håpet å juble for sin andre assist ved å spille Leke James fri alene med keeper, dømte imidlertid Tommy Skjerven frispark til AaFK i stedet for å la spille gå.

Det signalet ble også slutten på Barrantes’ eventyr i Norge. Det ble 31-åringens siste spark på ballen i Ålesund. Like etter ble midtbaneeleganten byttet ut til stående applaus.

- Det var selvfølgelig dumt at han ikke lot spille gå, innrømmer Barrantes overfor Dagbladet.

Sendt på tribunen

Han var åpenbart frustrert da dommeren viste manglende fotballforståelse ved å stoppe spillet.

Nettopp fotballforståelse er det som kjennetegner Barrantes – og også det som kjennetegner AaFKs assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft. Den tidligere playmakeren stormet inn på banen i sinne og ble sendt opp på tribunen.

- Det var en spontan reaksjon. Hvis man ikke har lidenskap til fotballen, er det ikke vits å holde på. Det skulle aldri vært blåst. Mike kunne fått sin andre assist, sier Fjørtoft til Dagbladet.

- Når Barrantes drar, mister vi en spiller som ser fem muligheter der andre bare ser to, sier den tidligere Tippeliga-stjernen.

Fjørtoft var kjent for mange av de ferdighetene som Barrantes har. Det var trolig derfor AaFK-assistenten reagerte så sterkt da Barrantes’ geniale «Fjørtoft-stikker» ble feilaktig avblåst.

Hovedtrener Trond Fredriksen vil imidlertid ikke overtale Fjørtoft til å gjøre comeback, selv om han viste høy aggressivitet og intensitet på sidelinjen i kveldens kamp mot Stabæk.

- De er ganske like typer og har begge et fantastisk fotballhode. Men Karl Oskar har hjerte som en spurv, så det er uaktuelt, sier Fredriksen og ler.

Takket alle som møtte opp

Barrantes tok et tårevått farvel med Ålesund da han ble løftet rundt på Color Line Stadion av lagkompisene etter kampslutt.

- Jeg ville takke alle som kom på kampen. Jeg vil takke alle som har støttet meg i alle disse årene. Takk for alt, sa Barrantes til Dagbladet etter kampslutt.

Men først og fremst har AaFK mye å takke Barrantes for. I 2011 kom han nærmest fra intet og herjet fullstendig, blant annet med to scoringer da AaFK sensasjonelt slo AZ Alkmaar og to nye mål i cupfinaleseieren over Brann.

- Cupfinalen er mitt beste minne i AaFK. Det er det største jeg har opplevd på fotballbanen sammen med fotball-VM i Brasil i fjor, avslører 31-åringen.

På tirsdag setter han seg på flyet til Shanghai og kinesisk fotball.

- Det blir annerledes og nytt, men jeg er ikke redd. Det blir en spennende utfordring.

Bradley skryter av Barrantes

I kveldens kamp ødela altså Bob Bradleys menn Barrantes’ festkveld, selv om ingen i Stabæk-leiren var fornøyd med ett poeng.

- Det var ikke bra nok. Vi burde vunnet denne kampen. Vi må score på sjansene våre, sier Adama Diomande til Dagbladet.

- Vi er ikke fornøyd med ett poeng her, oppsummerer Bradley.

Stabæk-treneren kjenner godt til Costa Rica-stjernen fra sin tid som USAs landslagssjef.

- Han har et veldig godt rykte på seg der også. Det er en glimrende spiller med et fantastisk blikk. Vi var opptatt av å hindre han i å diktere kampen, sier Stabæk-treneren.

Sunday, June 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments