- Ta med akevitt, Jens!

BRUSSEL (Dagbladet): I den lille gatestubben i det sørlige Brussel der Jens Stoltenberg flytter inn til høsten står to Rolls Roycer og en Ferrari parkert. Men rett overfor residensen til Natos generalsekretær er et eldre ektepar i ferd med å sette seg inn i en mer ordinær bil.

- Selvsagt vet vi at Jens Stoltenberg skal flytte inn her. Det leste jeg i avisen i morges. Han blir vår nærmeste nabo sier baron Alexandre Patternotte de La Vaillée (90).

De skryter av nabolaget og sier det er helt topp med all sikkerheten. Vakter følger med på alt som foregår i den avstengte gata.

- Dette er det tryggeste stedet i hele Brussel, sier han.

Diplomat

Sammen med kona Marie Christine (78) er de på vei for å lufte bikkja i parken like oppi gata. Begge spør Dagbladet ut om sine nye naboer. De vil vite om han er gift og om han har barn, hvor store barna er og om Dagbladet tror de kommer til å flytte med til Brussel.
Selv om de bor tvers over gata for Nato-residensen har den ikke sett så mye til sin nåværende nabo.

- Vi ser ham sjelden. Jeg tror han er mye på farten, sier 90-åringen.

I Dagbladet torsdag fortalte Anders Fogh Rasmussens nære medarbeider Michael Ulveman om arbeidsprogrammet som venter Stoltenberg som Nato-topp.

- Stoltenberg vi se tilbake på tiden som statsminister  som en deltidsjobb, sa han og beskrev et ekstremt tett møte- og reise-program.

Middag

Ekteparet forteller at de så mye mer til Jaap de Hoop Scheffer, som var generalsekretær før Fogh Rasmussen.

- Han kunne vi stadig møte i nabolaget.

De har et sterkt ønske om å bli kjent med Stoltenberg-familien også.

- Han må gjerne invitere oss på middag, og be ham ta med akevitt fra Norge, sier de La Vaillée.

Turområde

Middagen vil sikkert bli interessant. Den eldre baronen og hans kone har litt og hvert å fortelle om. Etter å ha kjempet mot tyskere i Afrika under krigen gikk han inn i den belgiske utenrikstjenesten, og ble etter hvert ambassadør i både Beirut, Paris og Vatikanet. Han har også vært stasjonert i Brasil og i Washington DC.
Men nå skal han altså ikke lenger enn til den flotte parken Zonien Woud som ligger like på baksiden av Stoltenbergs nye bolig.

- Der er noen av Europas eldste bøketrær. Noen er fra 1830. Hvis han liker å gå tur et dette et flott område.

Dagbladet forteller at Stoltenberg ofte går tur i Norge, også med politiske hensikter. Både partifeller og ledere i LO og Venstre har vært på tur med Stoltenberg og diskutert politikk.

- Slikt kan han gjøre her også, sier baronen.

Stamsted

Alternativt kan han gå rundt hjørnet for den store gitterporten som stenger av gatestubben til Nato-residensen.
På restaurant Louise Barocco vil han bli servert av Giuseppe Mistro-Giovanni. Han har også fått med seg at en ny nordmann skal flytte inn i nabolaget.

- Vi hadde fantastisk norsk skrei på menyen her i går, sier han.

Dagbladet spør hva som er spesialitetene i oktober, når Stoltenberg flytter inn.

- Da er det reinsdyr fra Finland og hvite trøfler. Dette stedet er nærmest blitt et stamsted for finner. Det kommer veldig mange av dem hit. Men nå håper jeg vi kan få litt norsk besøk også, sier servitøren.

Saturday, March 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments