Supertalentet Kevin (21) kalles «the real deal»

(Dagbladet): Formel 1-sesongen starter med VM-runde i Melbourne søndag og danske Kevin Magnussen (21) debuterer for McLaren.

Superstjernene Fernando Alonso og Sebastian Vettel debuterte allerede som 19-åringer i 2001 og 2007. Men Magnussen spås også en kometkarriere.

- Kevin Magnussen er «the real deal». Han er et av de største talentene i verden. Faren hans (Jan) var den forrige dansken i Formel 1. Han var et kjempetalent, men ikke seriøs nok. Jan var minst like god til å røyke og drikke som han var til å kjøre bil. Kevin har arvet talentet, men er seriøs i alt han gjør. Han har skjønt hva som kreves, sier Viasat-kommentator og motorekspert Atle Gulbrandsen til Dagbladet.

Magnussen vant Formel Renault 3,5-serien forrige sesong.

Tidligere i år overrasket dansken med bestetider under Formel 1-tester i Spania.

- Kevin har lenge vært et supertalent og han ble oppdaget av McLaren. De har hjulpet ham og endelig får han debuten. Han har gått gradene og vunnet mye på veien, sier Gulbrandsen.

- Hvor god er han nå?

- Han har stort potensial og jeg har stor tro på ham. Jeg tror ikke han kan bli verdensmester allerede i år, men det er fullt mulig at han kan yppe seg mot de beste ved flere anledninger. Det blir spennende å se ham på lag med Jenson Button. Der kan alt skje, sier Gulbrandsen.

- Stort

Magnussen er født i Roskilde og startet med Formel Ford tilbake i 2008. Nå er han på plass på motorsportens øverste hylle.

Fredag er det trening på banen i Melbourne. Den offisielle debuten kommer i løpet søndag.

- Det er en stor helg for meg. Det har vært «fett» så langt, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier 21-åringen til BT.

Det har vært store forandringer i Formel 1 den siste tida og bilene stiller blant annet med nye motorer denne sesongen. Derfor er det ekstra spenning før sesongstarten.

- Jeg har store forventninger før runden i Australia. Det er mye usikkerhet etter de nye reglene i Formel 1 og lagene starter med helt blanke ark. Testene i vinter viser at regjerende mester Vettel har slitt og det kan bli veldig åpent i toppen, sier Atle Gulbrandsen.

- Potensial i bilen

Kevin Magnussen og hans lagkamerat Jenson Button, mener den nye McLaren MP4-29 ikke er optimal før runden i Albert Park i Melbourne.

- Vi er ikke akkurat der vi ønsker å være med tanke på bilen. Men det blir bedre, sier Magnussen.

Lagkamerat Button sier følgende:

- Det er mye potensial i bilen som vi ennå ikke får dra nytte av, sier Button.

McLaren-bilen imponerte under trening i Jerez tidligere i vinter med bestetid, men falt tilbake på listene under testene i Bahrain for to uker siden.

- Vi har ikke den raskeste bilen her i Australia, sier teamsjef Eric Bouillier, ifølge BT.

Forrige sesong hadde McLaren de svakeste resultatene på 33 år. Nå er Magnussen på plass i et håp om å forbedre dette i samspill med Button.

- I motsetning til MP4-28 i fjor, har de nye MP4-29 en solid plattform. Den er på alle måter annerledes og 2014-sesongen handler om kontinuerlig utvikling. Vi skal få med oss så mange poeng som mulig og rykke fram i feltet, sier Button.

Langsommere

Motorekspert Gulbrandsen er spent på den nye sesongen.

- Det er mye mindre motorer og bilene går langsommere i år. Det er også et tak på hvor mye bensin bilene kan bruke og mange er nok spente på sesongen. Det er vanskelig å spå sesongen, nettopp på grunn av de store forandringene, men jeg vil ikke undervurdere Red Bull og Vettel. Det er så mye kompetanse i det laget. Vips, så har de funnet nøkkelen til å vinne, sier Gulbrandsen.

- Hvem er din favoritt denne sesongen?

- Jeg har tro på Lewis Hamilton (Mercedes). 

Kvalifiseringen kjøres lørdag, mens VM-runden starter allerede klokken sju norsk tid søndag. Det er Viasat som sender Australia Grand Prix på norske skjermer.

PS: Magnussen er sønn av den tidligere F1- og Le Mans-føreren Jan Magnussen. Senior Magnussen fikk 25 løp og bare ett fattig poeng.

Thursday, March 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments