Slik gikk det da Marie spurte 21 land om å «fikse» utseendet hennes

(Dagbladet): Da frilansjournalist og blogger Marie Southhard Ospina ba en rekke ulike bilderedigerere verden rundt om å gjøre henne vakrere ved hjelp av Photoshop, var resultatet forbløffende, ifølge henne selv.

Som formfull kvinne hadde Ospina i utgangspunktet trodd at majoriteten av landene ville redigerere henne tynnere.

Da resultatet kom, kunne journalisten imidlertid vente seg en rekke overraskelser. 

- Jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan ulike bileredigerere ville behandle et bilde av meg, ettersom jeg har et rundt ansikt, dobbelhake og tykt skulderparti. Det var imidlertid bare på tre av de 21 bildene at man kunne se en vesentlig endring når det kommer til vekta, skriver Ospina om prosjektet på Bustle

- Kopierte eksperimentet

Fenomenet er ikke ukjent. Da den amerikanske bloggeren og frilansjournalisten Esther Honig gjennomførte omtrent samme prosjekt i sommer, skapte bildeserien stor oppmerksomhet

- Inspirert av blant andre Honing, og mine egne oppfatninger av vekt og skjønnhet, så bestemte jeg meg for å kopiere hennes eksperiment, men med en «plus size»-tvist.

- Redigerte på meg klær

I de fleste tilfeller var det altså bare hår og sminke som ble redigert. Ospina hadde også bedt de ulike landene om å redigere henne ut fra hvilke skjønnhetsidealer de så opp til.

- En ting som er veldig interessant, er at fire av dem som redigerte bildet mitt, også redigerte på meg klær. Da den ene personen spurte meg om jeg drev med pornografi, ble jeg sjokkert og mildt sagt fornærmet. Uansett så ble jeg overrasket over hvordan jeg faktisk så ut som meg selv i de fleste bildene. 

Ospina mener at prosjektet fikk et positivt utfall, og at hun er svært fornøyd med resultatet.

Hun oppfatter det slik at flesteparten av de som redigerte bildene hennes virket bestemt på å bevare hennes naturlige skjønnhet. 

Sunday, December 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments