Skottland tilbyr alle homofile ugandere asyl, etter sjokk-loven

(Dagbladet): Uganda vedtok denne uka en ny lov som innebærer at praktiserende homofile kan straffes med inntil livsvarig fengsel.

Loven gjør det også straffbart å ikke anmelde dem som kan mistenkes for å være homofile i Uganda, og den har høstet massiv internasjonal fordømmelse.

Norge er blant landene som har varslet kutt i bistanden til Musevenis regime.

Et land varsler nå at de går et hakk lenger: Skottland ønsler å tilby homofile ugandere asyl, melder avisa Herald.

Humza Yousaf, som har en rolle som tilsvarer utenriksminister i det dels selvsstyrende landet, har sendt et brev til Storbritannias utenriksminister William Hague, og understreket at den skotske regjeringen mener alle ugandere som rammes av den nye lovgivning bør få asyl.

- Skottland ønsker å gjøre vår del for å gi asyl til de som må flykte på grunn av lovgivningen, skriver ministeren.

Uganda er en del av det gamle britiske samveldet, som nå kalles Samveldet av nasjoner. De tradisjonsrike samveldelekene, som avholdes hvert fjerde år, skal arrangeres i Skottland i sommer.

- Under samveldelekene skal ingen som besøker Skottland trenge å være i tvil om våre verdier som et åpent og tolerant samfunn, skriver Yousaf i brevet.

President Barack Obama har kalt homoloven «motbydelig» og utenriksminister John Kerry har sammenlignet den med de antisemittiske lovene nazistene innførte i Tyskland og de rasistiske apartheidlovene i Sør-Afrika.

Friday, February 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments