Politiets råd til folket

(Dagbladet): På pressekonferansen i formiddag der det kom fram at politiet iverksetter tiltak for å møte en mulig konkret terror-trussel, sa justisminister Anders Anundsen at han på nåværende tidspunkt ikke har noen spesifikke råd til befolkningen.

- Folk bør lytte på råd fra politiet, og være ekstra årvåkne, sa han.

Politiet har i ettermiddag lagt ut ei melding på sine nettsider, hvor de kommer med følgende råd:

• Informasjon som politiet har inneholder ikke trusler mot konkrete objekter, arrangementer eller personer. På nåværende tidspunkt er det derfor ingen grunn til å anbefale folk å ta spesielle forholdsregler.          

• Vi ber likevel folk være årvåkne. Ser du noe mistenkelig, ring politiet på telefon 02800. Ved akutte hendelser, ring 112.          

• Når det gjelder arrangementer, så er politiet lokalt i dialog med en rekke arrangører og objekteiere blant annet med tanke på vakthold. Dette er vurderinger som gjøres av lokalt politi i samarbeid med arrangør.

- Med den vage informasjonen vi har i dag, har jeg har ingen holdepunkter for å si hvordan folk skal oppføre seg, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik til NTB.

Han oppfordrer likevel alle som ser noe de synes er mistenkelig, til å ta kontakt med nærmeste politikammer.

Refvik uttalte tidligere i dag at det ikke er uvanlig at det kommer informasjon om at det planlegges aksjoner mot bestemte land – og at å skape frykt og uro i befolkningen kan være et motiv i seg selv.

- Vi forstår at enkelte kan bli urolige. Informasjonen som politiet har inneholder ikke trusler mot konkrete objekter eller personer. På nåværende tidspunkt er det ikke grunn til å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler, sier fungernede politidirektør Vidar Refvik.

Thursday, July 24th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments