Politiet skjøt 12-åring sekundet etter at de gikk ut av bilen

Politiet i Cleveland har frigitt en overvåkningsvideo som viser hva som skjedde da politimannen Timothy Loehman (26) skjøt og drepte 12 år gamle Tamir Rice i Cleveland lørdag 22. november.

Videoen viser at Rice går rundt og sikter på folk med det som senere viste seg å være en softgun, men som av utseende ligner en vanlig pistol.

Deretter setter han seg i et lysthus i en park. Kort tid etter kommer politibilen i stor fart, og kjører ut på en gressplen like ved 12-åringen.

Sekunder etter ligger 12-åringen på bakken, skutt av den uerfarne politimannen Timothy Loehman, som satt i passasjersetet på politibilen.

Ropte fra bilvinduet

Politiet har forklart at 12-åringen ble bedt om å rekke hendene i været tre ganger. Dette skal politimannen som skjøt, Timothy Loehman, ha ropt fra bilvinduet mens politibilen var på vei mot gutten i høy fart.

Deretter kjører politiet, til tross for at de må ha trodd 12-åringen kunne være farlig, rett opp på siden av ham. 12-åringen blir skutt nærmest i det den første politimannen går ut av bilen.

Politiet etteforsker saken, og de to politifolkene Timothy Loehman og Frank Garmback (46) er suspendert.

- Dette er ikke et forsøk på å unnskylde noen handling. Det er heller ikke et forsøk på å vise offentligheten at noen har gjort noe feil, sa Edward Tomba ved Cleveland-politiet da videoen ble frigitt.

Pellets-pistol

Det er tidligere kjent at personen som ringte inn til nødnummeret fortalte at pistolen Rice viftet med «antakelig var falsk». Dette skal ikke ha blitt videreformidlet til politifolkene, som trodde de var på et «skarpt» oppdrag.

Pistolen var en relativt ufarlig pellets-pistol, men den var uten den orange plomberingen som viser at det ikke er et ekte våpen.

En storjury vil avgjøre om det skal reises tiltale mot de to politimennene.

Wednesday, November 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments