Politiet: Ranet var profesjonelt og brutalt

Politiet i Oslo står med få spor etter at fire gjerningsmenn gikk berserk med brekkjern og det som etter alt å dømme er en AK-47 Kalasjnikov da de ranet gullsmeden Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo. Politiet fikk melding om ranet 11.58, og satte inn alle tilgjengelige enheter.

På åpen gate utenfor gullsmedbutikken avfyrte en av ranerne ett skudd fra automatgeværet, som er et av verdens mest utbredte stridsvåpen.

Kort tid etter ranet fant politiet fluktbilen, en svart Audi, brennende i Heimdalsgata like ved gullsmedbutikken som ble ranet. Denne var dynket i bensin, før den ble satt fyr på.

- Ranet var brutalt og profesjonelt, sier politiadvokat Kathrine Kristoff ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslopolitiet til Dagbladet.

Flere fluktbiler

Politiet jobber ut i fra at ranerne har hatt en annen fluktbil stående i Heimdalsgata, et par hundre meter unna åstedet. Men her stopper alle spor. Politiet hadde i går kveld ikke mottatt tips om hvordan ranerne hadde kommet seg videre herifra, eller hvilken retning den videre flukten har tatt. Jernringen som politiet satte opp ved alle sentrale trafikknutepunkter rundt Oslo, ga ikke resultat.

- Vi ønsker fortsatt tips fra folk som kan ha sett noe i Heimdalsgata, sier Kristoff.

Gebrokne gloser

En ansatt som var på jobb i butikken under ranet sier til Dagbladet at ranerne snakket gebrokken engelsk under ranet.

- De sa «sit down» og «don’t» når noen prøvde å bevege seg. De snakket ikke mer enn det, sier den butikkansatte til Dagbladet.

- Det fremkommer opplysninger om at det er uttalt noen engelske gloser, uten at det trenger å si noe om morsmålet, sier politiadvokat Kristoff til Dagbladet.

Svenske skilter

Dagbladet mottok i går tips fra både Norge og Sverige om nylig stjålne svarte Audier som folk mener samsvarer med ransbilen.

- Vi har identifisert bilens opphav, men kan ikke si noe mer om det nå, sier politiadvokat Kristoff.

Politiet tok umiddelbart kontakt med grensestasjonene og svensk politi etter ranet fordi ransbilen hadde svenske skilter.

Ukjent utbytte

I går kveld ble overvåkningsvideoen fra gullsmedranet frigitt av Oslo politidistrikt. Videoen viser tre ranerne som knuser alle glassmontre i butikken, før de fyller to store bager med smykker, ringer, klokker og det de ellers måtte finne. Forskremte kunder flykter ut fra butikken i panikk.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over hva slags utbytte ranerne kan ha fått med seg. Dette jobber vi fortløpende med å få oversikt over, sier Lande til Dagbladet.

Politiet ønsker tips i saken.

- Dersom noen har sett de fire gjerningsmennene uten finlandshetter, ønsker politiet beskrivelse av dem. De hadde på seg like klær. Politiet ønsker videre opplysninger om hvor klærne er kjøpt, og tips om en mulig andre fluktbil ranerne kan ha brukt etter at de tente på den første fluktbilen.

Tidligere lørdag etterlyste politiet fire unge menn med olabukser, en av dem med grå jakke med grå stripe over bryst og ermer. En av ranerne hadde grønne sko og en sort ryggsekk med hvite detaljer. Ranerne hadde på seg finlandshetter og muligens skibriller under ranet, i tillegg til røde hansker.

Saturday, March 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments