Lufthansa innstiller alle flyvninger i tre dager

(Dagbladet): Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller alle sine flyvninger i tre dager fra onsdag på grunn av streiketrusler. Det skriver de på sine hjemmesider. Streiken vil vare ut fredagen. 

Nyhetsbyrået AFP skriver på sin Twitterkonto at 3800 flyvninger kan bli innstilt.

VG har tidligere skrevet at 34 avganger til og fra Stavanger, Bergen og Oslo kan rammes av streiken, som skyldes et brudd i forhandlingene mellom Lufthansa-Pilotenes interessorganisasjon Vereinigung Cockpit (VC) og det tyske flyselskapet.

Historisk streik

Hele 425.000 passasjerer blir rammet av beslutningen som Lufthansa sier de har tatt på grunn av streiketrusler fra flygerne i selskapet.

- På grunn av den planlagte streiken fra fagforeningen Cockpit vil 3800 flyginger bli innstilt onsdag, torsdag og fredag. I løpet av de tre dagene med arbeidsstopp fra Cockpit vil det bare bli gjennomført rundt 500 kort- og langdistanseflyginger av Lufthansa og Germanwings, sier selskapet i en uttalelse.

Det tyske nyhetsbyrået DPA betegner stoppen i flygingene som en av de største i Lufthansas historie. Passasjerene blir bedt om å orientere seg på selskapets internettsider. Også cargoflyginger blir innstilt.

Lufthansa beklager

Flyginger som opereres av de Lufthansa-eide selskapene Eurowings, Lufthansa CityLine og Air Dolomiti, vil for det meste gå som planlagt. Det skyldes at flygerne i disse selskapene ikke vil ta del i den varslede streiken.

Flygerforbundet Cockpit varslet streiken i forrige uke. Flygerne krever høyere lønn og bedre pensjonsvilkår.

- Jeg beklager dypt at Cockpit ikke er beredt på å finne en løsning gjennom forhandlinger og uten en arbeidskonflikt, sier Lufthansas personalsjef Bettina Volkens.

Flyvninger innstilt

hjemmesidene har de lagt ut en liste over hvilke avganger som er innstilt. Denne lista oppdateres ifølge Lufthansa fortløpende. Så langt er ingen flyvninger til eller fra Norge oppført.

Pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Tonje Hesthagen, sier til Dagbladet at de ikke vet sikkert hvor mange avganger til og fra Gardermoen som kan bli rammet.

-
Vi vet fortsatt ikke hvor omfattende denne streika blir. Vi vet ikke hvor mange av flyvningene deres som vil bli innstilt eller hvor lenge streiken vil vare, sier Hesthagen til Dagbladet.

- For tida har vi ikke noen informasjon fra Lufthansa, så vi oppfordrer reisende til å følge med på Lufthansa sine hjemmesider, sier hun.

Hesthagen sier at Lufthansa har flyvninger som går til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men vet ikke hvor mange som er satt opp de nærmeste dagene.   

Monday, March 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments