Kaster seg på sær Hollywood-trend

(Dagbladet): Når én stjerne kaster seg på en behandlings-trend, går det ofte ikke lang tid før neste kjendis har kastet seg på ballen.

I går la «Girls»-stjerna Lena Dunham ut en selfie av seg selv på Instagram, med bar rygg, der man kunne se store røde rygger på huden hennes.

Under bildet skrev hun: «Da Cure».

Populært i Hollywood

Serie-skaperen hadde da trolig gått gjennom en kopping-behandling, eller «cupping», som det heter på engelsk.

Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow og Victoria Beckham skal også alle ha blitt sett med store ringer på ryggen, og modellen Gisele Bundchen har tidligere stilt opp på en fotoshoot der hun gjennomgikk behandlingen. Fotoshooten var imidlertid ment som kritikk mot skjønnhetsidealer og behandlinger, skrev DailyMail den gangen.

Akupunktør Arne Kausland forklarer at behandlingen kommer fra tradisjonell kinesisk medisin, og blir sett på som en del av en akupunktur-behandling.

- Det er mange ulike former for kopping, men i USA er det mest vanlig med den som kommer fra tradisjonell kinesisk medisin, sier han, og legger til:

- Behandlingen blir oftest brukt for å bedre sirkulasjonen i kroppen, og for å løse opp smerter i ledd og muskler.

- Mest vanlig på ryggen og magen

Han forklarer at behandlingen gjennomføres ved at man bruker en spesiallaga kopp med en bomullsdott frampå, som man dypper i alkohol for så å tenne på.

- Før brukte man en kopp av bambus, men det er upraktisk i dag på grunn av hygienespørsmål. Når man har tent på koppen tar man den fort inn til kroppen, som gjør at det dannes et vakuum inne i den. Da vil huden bli dratt opp. Lar man den stå en stund, kan det blir røde merker av det, sier han.

- Gjør det vondt?

- Nei, det gjør ikke vondt. Man kan bruke behandlingen på barn også, for eksempel. De som får denne behandlingen utført syns ofte det er mer behagelig enn ubehagelig.

- Kan man bruke det på hele kroppen?

- Ja, men det mest vanlige er på ryggen og magen. Det er mange forskjellige måter å gjøre det på, man kan også dra koppen opp og ned på kroppen. Da blir det ikke merker etterpå.

Thursday, March 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments