- Jensen og Cappelen snakket aldri sammen på telefon

(Dagbladet): Bare tre dager før Bærums-investoren Gjermund Cappelen (47) ble siktet i det som kan være en av norgeshistoriens største narkotikasaker, møtte han polititopp Eirik Jensen.

- Det eneste jeg kan si om det, er at de traff hverandre 16. desember, sier Benedict de Vibe, 47-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Spanet på bilen

Ifølge TV 2 skjedde møtet i en bil i Oslo 16. desember i fjor. Cappelen var da under politiovervåkning, mistenkt for å være hovedmannen i hasjligaen som nå er rullet opp.

Politispanerne skal ha fulgt Cappelens bil via en montert GPS-sender, og skal ha blitt vitne til at Cappelen møtte den profilerte spaneren fra Oslo-politiet. Ifølge TV 2 ble møtet avtalt via kryptiske tekstmeldinger.

Etter det Dagbladet forstår har politiet blitt kjent med innholdet i samtalen mellom Cappelen og Jensen i bilen denne desemberdagen.

- Snakket ikke sammen på telefon

Innholdet i samtalen mellom narkosmugleren og politimannen skal ha ført til at Jensen umiddelbart ble satt under etterforskning.

Politiet avlyttet investorens mobiltelefon i forkant av pågripelsen, men det er uklart om det ga noe utbytte.

- Det har ikke vært noen telefonsamtaler mellom dem, sier de Vibe.

All kommunikasjon mellom Jensen og Cappelen skal ha foregått via tekstmeldinger. Spesialenheten skal sitte på et stort antall meldinger som de mener underbygger påstandene om at Jensen hjalp Cappelen med å innføre store kvanta hasj gjennom en årrekke, blant annet ved å varsle om når «kysten var klar».

- Stusser

Eirik Jensens advokat, Jens Ove Hagen, har ingen kommentarer til de nye opplysningene som har kommet fram i saken, men sier at han undrer seg over advokat Benedict de Vibes uttalelser i saken.
 
- Jeg stusser over hans motiver, men antar at det er en mening bak det. Til nå har han oppnådd at klienten nå anses som norgeshistoriens største hasjsmugler, sier Jens Ove Hagen til Dagbladet.

Cappelen skal i avhør ha forklart at han har innført tonnevis av hasj siden midten av 90-tallet.

- 500 kr per kilo

VG melder i kveld at både narkosiktede Cappelen og hans helerisiktede sønn i avhør har forklart at Eirik Jensen fikk betaling per kilo som ble innført. Den ene av dem skal ifølge VG ha forklart at Jensen fikk 500 kroner per kilo som ble innført.

Jensen nekter straffskyld, men erkjenner at han har hatt kontakt med Cappelen. Forsvarer Hagen beskriver denne kontakten som naturlig, da de to har kjent hverandre lenge.

Friday, February 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments