- Hvorfor fikk han lov til å ta seg inn på den veien?

(Dagbladet): Den svenske avisa Expressen skriver i dag om Robert Svensson (30) fra Söderbärke i Sverige, som mandag denne uka mistet livet i storbrannen i Midt-Sverige. Robert hadde nattskift og skulle hente tømmer i den brannherjede skogen, nord for Ängelsberg.

Av en eller annen grunn var både Robert og hans 42 år gamle sjef uvitende om at flammene på dette tidspunktet raskt beveget seg mot dem.

Fant Roberts gullkjede

På stedet der Robert skulle hente tømmeret ble de to mennene overrumplet av de voldsomme flammene.

Ifølge slekninger Expressen har snakket med, forsøkte Robert å løpe fra stedet. Det lyktes han desverre ikke med. Han ble funnet død i en grøft langs veien, mens hans sjef ble funnet alvorlig brannskadd, og er nå innlagt på sykehus i Linköping.

Robert er ikke endelig identifisert, men ved det som antas å være ham lå både et gullkjede Robert fikk i 30-årsgave, samt hans lommebok med en rekke identifikasjonskort.

Broren reagerer

Expressen har snakket med Roberts bror – Stefan Svensson (35), som også har gitt Dagbladet tillatelse til å bruke bilde av Robert i denne artikkelen.

Stefan, som i dag er ambulansesjåfør, har tidligere jobbet som brannmann, og stiller seg uforstående til at broren og hans sjef fikk lov til å oppholde seg i det brannherjede området.

- Vi lurer på hvordan i all verden de kunne få være der? Området var stengt av fra den andre siden mot Ängelsberg. Hvorfor ble det ikke også det fra den nordlige sida, som ville vært naturlig? sier Stefan Svenssen til Expressen.

- Får ikke Robert tilbake

Han sier til avisa at han ikke er ute etter å fordele skyld, men at han håper politiet vil kunne svare på hvorfor de to mennene fikk lov til å ta seg inn i området.

- Det hjelper oss ikke å få Robert tilbake, men det er spørsmålet vi stiller oss, sier storebroren.

Robert Svensson blir beskrevet som en genuint snill og pålitelig person, som levde for lastebilkjøring, og som stilte opp for dem som trengte hjelp.

Intenst slokningsarbeid

Fortsatt har ikke brannmannskaper kontroll over flammene som herjer Midt-Sverige. Storbrannen blir beskrevet som den største i Sveriges nyere tid.

Allerede mandag denne uka var røykteppe så tett og vidstrakt at det kunnes sees på NASAs satellittbilder fra verdensrommet.

Kampen mot flammene har i kveld vært intens og preget av at det er varslet mer vind og høyere temperatur i morgen. Brannmannskapenes innsats bar preg av vissheten om at slukningsarbeidet kan bli vanskeligere, melder NTB.

Misnøye

Myndighetene har til dels fått skarp kritikk både for sin informasjon om og samordning av innsatsen mot brannen de siste dagene.

Beredskapsmyndighetene mener imidlertid at det er for tidlig å si noe om hvordan brannen er håndtert, men legger til at det er viktig med en evaluering.

Kong Carl Gustaf, som besøkte brannområdet onsdag, sier han har stor forståelse for bekymringen mange føler, men oppfordrer samtidig alle til å lytte til informasjonen myndighetene går ut med.

Wednesday, August 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments