Glem «konsollkrigen»: Her er GayStation 4!

(PressFire.no): I forbindelse med «Pride»-arrangementet i Stockholm, auksjoneres det bort en unik spillkonsoll: «PlayStation 4: GayStation Edition».

Spillmaskinen er lakkert i regnbuens farger og har et stort hjerte på seg, utformet i retro datagrafikk.

I skrivende stund er det høyeste budet på 18 800 kroner. Auksjonen pågår parallelt med at Pride-arrangementet finner sted i den svenske hovedstaden denne uka.

 

Skal hjelpe flyktninger

Initiativtakerne er den svenske el-butikkjeden Webhallen og organisasjonen RFSL. 

Pengene fra GayStation-konsollen går uavkortet til sistnevntes arbeid.

RFSL har et program spesielt rettet mot asylsøkere, papirløse og nyankomne lesbiske, homofile eller transpersoner i Sverige. Dette programmet er kalt Newcomers.  

Kort sagt er Newcomers et samlingssted og ressurssenter i Sverige for flyktninger som har vært nødt til å rømme fra hjemlandet på grunn av trusler om straff eller forfølgelse basert på sin legning.

Newcomers bistår blant annet med hjelp knyttet til bosted, jobb eller språkopplæring.   

 

– Spill kan være en tilflukt

En av samarbeidspartnerne bak kampanjen mener spilling og spillkultur kan hjelpe en gruppe mennesker som trolig har et ekstra sett utfordringer knyttet til å integreres i et fremmed land.

For mange unge kan spillverdenen bli en tilflukt for å komme seg unna skjellsord, eller enda verre: det virkelige livet.

Hos Webhallen er vi gamere i hjerte og sjel, vi er opptatt av at så mange som mulig skal få muligheten til å føle seg velkomne og ta del i verdens største og raskest voksende hobby: tv- og dataspill.

Auksjonen avsluttes 2. august. I tillegg til standardtilbehøret (Dualshock 4-kontroller, HDMI-kabel, headset, USB-ladekabel), inneholder også GayStation-pakka fire valgfrie PS4-spill.

(Twitter-diskusjon og -tilbakemeldinger samles på #thisisforthegaymers, opplyser folka bak auksjonen. En vri på Sony-offisielle #thisisforthegamers).

Tuesday, July 29th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments