- Det var gyselig så godt du kunne dette. Hva jobber du med, egentlig?

(Dagbladet): For å vise hvor viktig det er med kunnskap har Universitetet i Stavanger (UIS) laget en ny video som skal vise nettopp dét – på en humoristisk måte.

- Gjennom vårt nye konsept «Kunnskapsreisen» har vi lyst til å vise fram at med kunnskap kommer du lenger, sier kommunikasjonsrådgiver ved UIS, Leiv Gunnar Lie, til Dagbladet.

Samtidig ønsket de å vise fram kunnskap fra universitetet.

Derfor kokte de sammen en idé, og tok med representanter fra fire yrkesgrupper på en ekstra kunnskapsrik taxitur.

Får litt å bryne seg på

Ekspertene, en økonom, en lærer, en sykepleier og en ingeniør, har ingen anelse om at taxisjåføren som plukker dem opp i virkeligheten er skuespiller og har eksperthjelp fra to studenter, en professor og en doktorgradsstipendiat fra UIS på øret, som mater ham med kunnskap og spørsmål han kan stille de fire.

Hele turen blir filmet av skjult kamera og direkteoverført til universitetet. Se videoen øverst i saken!

- Ekspertene er folk fra arbeidslivet, som har blitt lurt ut på tur med vår «taxisjåfør». De ble litt satt ut underveis, da vi sørget for at de fikk bryne seg på spørsmål ut fra veldig spesialisert fagkunnskap på universitetsnivå, sier Lie lattermildt.

- Det gjorde vi bevisst for å skape en overraskelseseffekt.

«Det var gyselig så godt du kan dette. Hva jobber du egentlig med?» utbryter en av ekspertene til taxisjåføren etter en stund.

- Veldig ufarlig

Lie forteller at samtlige fire tok spøken med godt humør.

- De ble veldig positivt overraska da de fikk vite hva som egentlig foregikk. De syntes det var morsomt. Det var jo et veldig ufarlig stunt, og absolutt ikke ment for å drite ut noen.

Nå håper universitetet at videoen og rekrutteringskampanjen appellerer.

- Vi synes filmen er en humørfylt framvisning av at kunnskap er viktig, og at dette er en fin måte å vise oss litt fram på. Jeg tror og håper folk vil se på den som noe positivt.

«Kunnskapsreisen» skal gjennomføres på ulike måter på flere transportmidler, og er også en del av markeringen av universitetets tiårsjubileum.

Sunday, March 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments