Denne roboten har haiket over halve Canada i sommer

(Dagbladet): Hvis du er ute og kjører på veiene i Canada i sommer kan du kommet til å få øye på en liten robot med gule gummistøvler, blå tights og haiketommel.

Det er Hitchbot, en robot med utfartstrang, og et samarbeidsprosjekt mellom fagfolk fra flere canadiske universiteter med professorater i kommunikasjon,  multimedia, elektronikk og data.

27. juli ble den lille roboten plassert i veikanten i Halifax, ytterst på østkysten av Canada, med haiketommelen opp. 

Målet er at den skal få haik tvers over Canada og til slutt ende opp i Victoria på vestkysten, rundt 620 milfra startpunktet.

Halvveis

De første tolv dagene av den lille krabatens ferd ser ut til å ha gått fint, skal vi tro meldingene og bildene den poster på Twitter og Facebook.

Roboten er utstyrt med 3G og GPS,  og oppdaterer flittig følgerne sine. Allerede har den tilbakelagt rundt halvparten av den planlagte distansen. Så langt har den møtt både hunder og barn og vært gjest på indiansk fest og en kanadisk festival.

Mange av robotens reisekompanjonger har også lagt ut bilder der de poserer med den lille blikkboksen.

Hitchbot  tar også egne bilder, men har folkeskikk og spør først, forsikrer skaperne dens, for den kan snakke og skal angivelig være trivelig reisefølge.

Sosialt eksperiment

Skaperne av Hitchbot ser på ham som et eksperiment i sosial robotikk, om hvordan mennsker og roboter interagerer, 

- Det er avhengig av empati og sosialt samarbeid for å lykkes, forklarer forskeren Harris Smith fra McMaster University til den kanadiske avisa Toronto Star.

-Vanligvis spør vi om mennesker kan stole på roboter. Nå undersøker vi om roboter kan stole på mennsker, sier de videre.

Wednesday, August 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments