Ankerkrise: Vurderer skiskytter på det norske stafettlaget i langrenn

SOTSJI (Dagbladet): I dag arrangerte herrelandslagstrener Trond Nystad testløp i Sotsji for de mannlige skiløperne som ikke skal gå morgendagens femtenkilometer.

Tanken er å se an formen til de tilgjengelige løperne før herrestafetten førstkommende søndag.

Med Petter Northugs manglende formutløsning er nemlig Nystad tvunget til å tenke nytt rundt stafettlaget dersom Northug ikke finner formen fram til søndag.

Det kan bety, slik Nystad forteller i papirutgaven av Dagbladet i dag, at Finn Hågen Krogh, Sjur Røthe eller Martin Johnsrud Sundby får ankeretappen søndag.

Det vil igjen få konsekvenser for hvem som skal gå de andre etappene på laget. I tillegg viste både Røthe og Tord Asle Gjerdalen mistenkelig dårlig form på tremila søndag.

Derfor hentet Nystad inn skiskytterreserven Lars Berger til dagens testløp. Berger er verdensmester på stafett fra både Oberstdorf i 2005, og Sapporo 2007. I tillegg vant han 15-kilometer fristil i Sapporo, og har alltid vært en meget god skiløper.

Dagens testløp var cirka atten minutter langt, og var ifølge Nystad mest «for å puste og svette litt».

Likevel ga det en god pekepinn på hvor løperne står før stafettuttaket i morgen.

Det skilte bare tre sekunder mellom Sjur Røthe, Gjerdalen og Berger, mens Krogh var hele tredve sekunder bak.

Dermed er Krogh etter alle solemerker ute av diskusjonen om å avslutte herrestafetten, slik at Nystads gjenværende alternativer er Johnsrud Sundby og Røthe.

Der har Sundby allerede sagt nei, mens Røthe håper på Northug. Lars Berger vil i så fall være aktuell for en tredjeetappe om Røthe går ankeretappen, og verken Chris Jespersen eller Didrik Tønseth viser toppform på 15-kilometeren i morgen.

Thursday, February 13th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments