- Alle har konkludert med at han er skyldig. Det har på ingen måte familien gjort

LILLEHAMMER (Dagbladet): Advokat Nina Braathen Hjortdal bistår moren og søsknene til Kim Andreas Kristiansen, som politiet fortsatt jakter på etter at hans stefar (58) ble funnet drept i et bål ved Hafjelltoppen torsdag.

Hun mener familiens sønn og bror er blitt forhåndsdømt.

- De har på ingen måte konkludert med at han er skyldig, selv om han ble borte. Det har alle andre gjort. Politiets siktelse gjør også at det er lett å konkludere. Men familien har ikke konkludert, de håper bare at han skal komme tilbake, sier hun til Dagbladet.

- Skal komme til rette

- Føler familien at han er forhåndsdømt?

- Det blir litt sånn. De er bare ute etter å få vite hva som har skjedd. De er bekymret for ham, han har vært borte siden fredag.

LES OGSÅ: «Vi har ikke grunnlag for å mene noe om motivet. Det er først og fremst Kristiansen som må mene noe om det».

Braathen Hjortdal fungerer nå som en bindeledd mellom familien og politiet.

Hun forteller at familien ikke ønsker å uttale seg i media.

- Familien har ikke gitt uttrykk for at de ønsker å komme med en direkte appell, men oppfordringen er klar; de ønsker at han skal komme til rette. De er bekymret for ham og ønsker en forklaring på hva som har skjedd, sier hun.

Hun møtte familien søndag, etter at sønnen deres ble siktet for drap. Han hadde da vært sporløst borte siden fredag.

- Ikke grunn til å tro at han er død

Fortsatt vet ikke politiet hvor 23-åringen er. De mener imidlertid at det er høyst trolig at han fortsatt er i live, til tross for at han har vært sporløst borte siden fredag.

- Det er gått fire døgn. Vurderer dere muligheten for at han kan være død?

- Vi har ingen holdepunkter for å tro at det er tilfelle. Selvfølgelig håper vi at det ikke er tilfelle. Det er viktig å presisere at det ikke grunn til å tro det, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen på en presseorientering utenfor Lillehammer politistasjon tirsdag ettermiddag.

Da det søndag ble kjent at Kripos finkjemmet huset der Kim Andreas Kristiansen leier, forsto en tidligere bestekamerat at det var  23-åringen som var mistenkt for å ha drept sin egen stefar.

- Kunne aldri falle meg inn

- Jeg fikk en telefon fra en annen kompis, som hadde skjønt at det var ham. Jeg fikk sjokk. Jeg sjekket bildene av huset som ble undersøkt. Alt stemte, sier kameraten til Dagbladet.

- Men jeg håper for guds skyld at det ikke er ham som har gjort noe sånt. Det kunne aldri falle meg inn at han skulle klare å gjøre noe sånt, sier han.

LES HELE SAKEN: - Jeg fikk sjokk. Alt stemte. Jeg håper for guds skyld at han ikke har gjort noe så dumt.

Flere medier har skrevet at Kritstiansen kan ha hatt motiv for å drepe sin egen stefar, Bjarte Hansen (58).

Politiet avviser at de jobber ut ifra et motiv i saken.

- Jeg ser at noen medier tar seg til rette og spekulere i motiver, men det får stå for deres regning – vi gjør ikke det. Det er noe vi ønsker å snakke med siktede om – så vi er avhengig av å komme mye lenger i etterforskningen før vi vet noe om det. Det er veldig tidlig å si, sier politistasjonssjef Bergundhaugen til Dagbladet.

Tuesday, August 19th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments