To kvinner sitter fanget på skrent etter «skattejakt»


(Dagbladet): De to kvinnene var ute etter en post i skattejaktspillet Geocaching, da den ene falt ned og skadet seg i Skjelstadmarka i Nord-Trøndelag.

Kald og skadet

Politiet fikk meldingen like før klokken tre, så jentene har så langt vært værfast i over fire timer. Røde kors er fremme på stedet og har kontakt med jentene.

-  Det er en halvmeter snø og noen minusgrader. Siste beskjed fra jentene er at det begynner å bli litt kaldt. Hun ene er skadd etter fallet, men vi vet ikke hvor alvorlig det er, sier operasjonsleder Bård Krogstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

De to skal ha gått fra et skytterhus i nærheten for å finne skattejaktposten.

— Røde kors har vært oppover med pledd og bobleplast til dem så de skal holde seg varme til de alpine redningsmannskapene er på plass, sier Krokstad til Trønder-Avisa.

Vanskelig redningsaksjon

Dårlig vær gjør redningsarbeidet vanskelig. Røde kors hadde mannskaper i området som prøvde å ta seg fram til jentene, uten hell. Nå er en alpin redningsgruppe fra brannvesenet sendt for å redde ned jentene.

- Den posten på Geocaching er litt vanskelig å komme fram til, så den ene hadde sklidd og skadet seg. Det er veldig ulent terreng i området. Redningsarbeiderne skal kjøre så langt de kan med scooter, og ta resten av turen på truger, sier operasjonsleder Krogstad.

Brannvesenet tar blant annet i bruk varmesøkende kamera for å finne kvinnene.

Geocaching er et gps-spill hvor deltakerne skal finne ulike poster rundt om kring og samle poeng.

Saturday, December 7th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments