- Rasende Per Sandberg sa opp på tekstmelding


(Dagbladet): Det skal ha toppet seg for Per Sandberg på et gruppestyremøte i Stortinget rett før landsmøtet 24. mai. Sentrale Frp-kilder forteller til Dagbladet at Sandberg forlot møtet i raseri.

Etter møtet sendte han en sms til fem personer som var til stede. I sms´en varslet han at han trakk seg som nestleder.

Konflikt om ansettelse

Bakgrunnen for dramaet skal være en konflikt i fylkeslaget i Troms, mellom lokallagene i Lenvik, Tromsø og Harstad. Per Sandbergs kone Line Miriam Sandberg skal ha vært en del av konflikten, og Frp-nestlederen skal ifølge kildene selv ha blandet seg inn i denne konflikten. VG skriver i dag at det skal ha vært så ille at partiets organisasjonsutvalg, anført av tidligere nestleder Per Arne Olsen, dro til Troms for å rydde opp.

Per Sandberg skal etter det Dagbladet forstår ha ønsket å ansette en person fra Troms i Frps Stortingsgruppe, mens andre var uenige i ansettelsen. Denne uenigheten skal ha vært årsak til Sandbergs spontane oppsigelse.

- Denne saken var nok dråpen som fikk begeret til å renne over for Per, sier den ene kilden til Dagbladet.

Kilden bekrefter forøvrig at hensynet til samvær med kona og sønnen på Senja er årsaken til at Sandberg nå trapper ned.

Per Sandberg ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Det var i et intervju med Dagbladet i går at han offentliggjorde at han har bestemt seg for å trekke seg som nestleder. Dette har altså vært klart for en rekke av hans nærmeste kollegaer i lengre tid. Dagbladet skriver i dag at disse tre kandidatene kan overta for Per Sandberg.

Dagbladet får bekreftet fra sentrale Høyre-kilder at statsminister Erna Solberg aldri har satt foten ned for Per Sandberg. Han skal ha fått tilbud om å bli statsråd. Solberg skal ikke en gang ha rukket å ringe ham før han selv varslet at han ikke ønsket å bli statsråd.

Tuesday, October 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments