- Kvinne forsøkte å kjøre ned porten til Det hvite hus. Flyktet deretter til Capitol Hill, hvor det oppsto en skytepisode


NEW YORK (Dagbladet):Ifølge ABC NEWS forsøkte en person å kjøre ned porten på Det hvite hus, kort tid før skuddene ble avfyrt utenfor Capitol Hill. Bilen skal ha kjørt inn i en sikkerhetsbarriere på Pennsylvania Avenue.

Politiet opplyser på en pressekonferanse at de ser på det som en enkeltstående hendelse som ikke kan knyttes til terrorisme.

Ifølge CNNs kilder skal det ha vært en biljakt fra Det hvite hus og helt til kongressbygningen. Da politiet forsøkte å pågripe en person i bilen, skal det ha blitt løsnet en rekke skudd.

En politimann ble skadet i en kollisjon, mens føreren av bilen skal ha blitt truffet av skudd. Tilstanden til de to er ikke kjent, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Ifølge CNN skal det være politiet, og ikke kvinnen, som avfyrte skudd på grunn av hennes truende kjøring.

En politimann skal ha blitt skadet i skytingen, ifølge TV-kanalen. Ifølge CNN og NBC News skal det ha vært en kvinne som kjørte bilen. Det skal også ha vært et barn i bilen sammen med kvinnen.

Tilstanden til barnet er ikke kjent.

Det hvite hus bekrefter i en offisiell kommentar at en bil kjørte inn i porten på sørsiden av Det hvite hus før den deretter flyktet i retning kongressbygningen.

- Staben i Det hvite hus er i kontakt med politiet og overvåker hendelsen, skriver de i en uttalelse.

President Barack Obama er orientert om hendelsen.

Øyenvitner forteller at politiet forfulgte en svart bil. Da de fikk stanset bilen, skal det ha blitt avfyrt et dusin skudd.

- Først trodde jeg bilføreren forsøkte å svinge unna for politiet, men så skjønte jeg at den ble forfulgt. Jeg hørte flere skudd etterfulgt av masse roping og skriking, sier Giancarlo Refalo til Washington Post.

Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent.


Dagbladet kommer med mer.

Thursday, October 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments