Ikke tid eller energi til sex?


(KK.no): Etter en lang dag med jobb, barnehagehenting, middag og legging vil de fleste småbarnsforeldre aller helst sove når hodet endelig treffer puta om kvelden.

Men selv om energinivået er på bunn, og alt som frister er å sove, mener eksperten det er viktig at dere tar dere tid til å ha sex.

Gjør dere ikke det, kan forholdet deres slå sprekker.

Kvinner har mindre lyst

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, mener at utrolig mange småbarnsforeldres sexliv preges av tidsklemma.

- Når man er travel og opptatt med andre ting, har man ikke så mye fokus på hverandre, og heller ikke så mye overskudd til å involvere seg. Stress, ansvar, lite søvn og følelsen av at man ikke strekker til, gjør at mange rett og slett er for slitne til å tenke på sex, sier han til KK.no.

Kjøs forteller videre at han har fått inntrykk av at mangelen på sexlyst ofte rammer kvinner mer enn menn.

- For mange kvinner er sex noe de får lyst på når de slapper av og har det godt, mens en del menn tvert imot bruker sex som avkobling når de er slitne. På denne måten kan lysten bli veldig forskjellig, og dette kan bli et problem i seg selv.

Viktig å være intime

Nærhet og intimitet er viktig i et parforhold, og sex er jo tross alt det som skiller dere fra å være partnere og venner.

Har dere lite sex, mener Kjøs det lett kan hende at en av dere vil føle seg nedprioritert av den andre.

- Sex er et uttrykk for intimitet og tilknytning, og det er en måte å bekrefte det følelsesmessige ved forholdet. Hvis det blir veldig lite sex, er det lett å føle seg avvist og nedprioritert.

- Men samtidig er det viktig at ikke sex blir enda en plikt, og enda en ting man ikke får tid til. Derfor bør dere snakke sammen om hvorfor det er lite i perioder.

Dersom dere ikke er åpne med hverandre om mangelen på intimitet, kan dette ifølge Kjøs tære i stykker forholdet.

- Mangelen på intimitet kan gjøre at partneren ikke føler seg satt pris på, og at en viktig del av forholdet forsvinner og dere glir fra hverandre. Det å ikke være intime med hverandre er ganske alvorlig, særlig hvis det går over lengre tid.

Slik får dere gnisten tilbake

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller til KK.no at det er utrolig viktig å opprettholde kjærligheten i en hektisk hverdag.

Og det trenger ikke være så vanskelig.

- Siden vi ofte blir altfor fokusert på jobb og barn, og ikke på partneren vår, er det ekstra viktig å sette av tid til sex og intimitet på timeplanen.

- Gi hverandre oppmerksomhet og gjør ting sammen, si at dere er glad i hverandre og vis det. Når man gjør disse små tingene, vil også sexlysten komme snikende av seg selv.

Hun mener også det er viktig å snakke sammen om hva dere pleide å gjøre før hverdagen ble så stressende.

- Snakk sammen om hva dere gjorde før, for ofte kan litt nostalgi vekke hverdagsromantikken igjen. Nostalgi kan også være nøkkelordet når det gjelder den seksuelle arena.

- Prøv for eksempel å kline litt på sofaen. Husker dere den tida da dere kysset så mye at leppene ble både såre og hovne? Den tida er aldri forbi, ta den tilbake.

Kvitt dere med TV-en

Videre anbefaler Ebbestad å kvitte seg med TV-en på soverommet. Det viser seg nemlig at par som ikke har TV på soverommet, har dobbelt så mye sex som de som legger seg til film og serier.

- Dette kom fram i en italiensk undersøkelse som viser hvorfor du bør holde TV-titting til stua, og soverommet til sengekos og søvn, sier hun.

I undersøkelsen kom det også fram at hva slags program du ser på, også har stor innvirkning på sexlysten, forteller hun.

- Voldelige filmer påvirket halvparten av parene negativt, mens realityserier vekket sexlysten. Så for deg som har TV på soverommet, er det bare en ting å gjøre. Se på erotiske filmer og kom i stemning til en natt med dampende het sex!

- Eller ta TV-en ut av soverommet og erotisk leketøy inn på soverommet.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no.

Sjekk også ut følgende saker:
Tilfeldig sex kan gjøre deg deprimert
Blir sex bedre med alderen?
Denne kan «trene» deg til bedre sex
Egenskapene kvinner elsker hos menn

Wednesday, December 4th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments