Frp-er ga opp muligheten til å vinne én million allerede etter første dagen


(Dagbladet): Pokerproff Ola Amundsgård og Frp-politiker Erlend Wiborg startet i dag det som på forhånd skulle være en lang pokerkamp om én million norske kroner (minst 20 timer i måneden fram til 7. mai). Men i kveld ble det klart at kampen ble avsluttet etter sju timer.

For Wiborg skjønte tidlig at han aldri hadde en mulighet til å vinne mot den profilerte pokerspilleren, og ville ikke kaste bort mer verdifull tid.

- Dette var mye tøffere en jeg trodde, og jeg er skikkelig sliten nå. Ola sier han kunne fortsatt hele natten, men jeg kjenner jeg må hjem til sofaen og samle krefter, sier Erlend Wiborg etter kampen i en pressemelding.

Pokerspiller Ola Amundsgård var på sin side langt mer fornøyd etter den korte seansen.

- Jeg hadde full kontroll hele veien, og føler jeg fikk vist det jeg ville i dag: at poker er et ferdighetsspill. Erlend hadde aldri en sjanse til å vinne her, og millionen min var aldri i fare, sier Amundsgård i pressemeldingen.

For tøff

Erlend Wiborg var ikke veldig overrasket over utfallet, og innså at Ola rett og slett var en alt for tøff motstander.

- Hans overlegne ferdigheter viste seg tydelig, og jeg hadde ingen sjanse. Det ble ingen million, men vi fikk godt frem det som var kjernen her, at poker er et ferdighetsspill, sier Wiborg.

Lederen i Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, håper at dette resultatet kan være med å sette fart på prosessen rundt legaliseringen av poker.

- Jeg er fornøyd med arrangementet og selvfølgelig fornøyd med resultatet, selv om ingen som har greie på poker noen gang var i tvil om hvem som ville vinne, sier han i pressemeldingen.

Satset én million

Bakgrunnen for kampen var dette: Ola Amundsgård, som er en av Norges fremste pokerspillere, utfordret i slutten av oktober samtlige norske stortingspolitikere til duell om en million norske kroner. Det Amundsgård vil oppnå, er en debatt rundt pokerens situasjon i Norge.

Kort tid etterpå godtok Erlend Wiborg, stortingsrepresentant for Frp i Østfold, utfordringen på strak arm. Ola Amundsgård ville altså gitt bort en million kroner om Wiborg hadde vunnet kampen, og sistnevnte risikerte ingenting, selv om han tapte.

Duellen ble spilt på Internett, men spillerne satt i samme rom med hver sin PC. Styret i Norsk Pokerforbund var tilstede sammen med andre sentrale aktører i pokernorge. Pokervarianten de to spilte, er Pot Limit Omaha, og det skulle i utgangspunktet ikke spilles mindre enn 10 000 hender.

Reagerte

Det er ikke alle som setter like stor pris på stuntet til Frp-politikeren. Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud reagerte sterkt på at Erlend Wikborg takket ja til å spille mot pokerproffen.

- Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet.

Saturday, December 7th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments