Fikk hodet til ektemannen levert i en ryggsekk på døra


(Dagbladet): João Rodrigo spilte for Öster i Allsvenskan så langt tilbake som i 2003.

Etter at han flyttet tilbake til Brasil har 35-åringen jobbet i en grønnsaksbutikk i Rio, men etter arbeidet på mandag skal han har blitt kidnappet og bortfør i en stjålet bil. Det skriver den brasilianske avisen G1.

I en ryggsekk

Den tidligere fotballspillerens kone hørte ved 04.30-tiden lyder utenfor huset, og gikk ut for å sjekke hva det var som foregikk.

Der fant hun ektemannens hode i en ryggsekk.

Ifølge avisen analyserer politiet nå overvåkningsvideoer fra området, og søker etter resten av levningene. Kona sier til politiet at ektemannen hennes ikke har mottatt noen form for trusler tidligere, men det spekuleres likevel i om mordet kan knyttes til narkotikamiljøet i byen.

Militærpolitiet

Hun jobber nemlig selv for militærpolitiet, og har den senere tiden jobbet hardt for å rydde opp i Rios narko-miljø.

- Det er to team ute på gatene som jobber med dette. Ett samler inn vitneobservasjoner, mens det andre analyserer videoer fra plassen. Ifølge opplysninger fra hans arbeidskolleger og vitner, gjennomførte Rodrigo sine vanlige rutiner den dagen, sier politimannen Willian Pena Júnior til G1.

Kona mottar nå psykologhjelp etter hendelsen.

Andre skrekkhistorier

Man er ikke fremmed for historier av det makabre slaget fra Rio de Janeiros slumområder, men det er ikke ofte disse krysser over til fotballens verden.

Så var dessverre også tilfellet for 18 år gamle Gabriel Costa.

Costa, som spilte fotball for brasilianske Fluminese, ble meldt savnet i mai, men politiet fant i september deler av det de tror er liket av unggutten.

Drept for å ha stjålet bil

En lokal gangsterboss, Alex ‘Lico’ Lopes Sacramento, er mannen som visstnok skal ha bestilt ugjerningen, og politiet melder nå at to av hans håndlangere er arrestert.

De to er 25 år gamle Dino Marcela da Silva, også kjent som «Astronauten» eller «Slakteren» og 22 år gamle Douglas da Conceicao Ventura, kjent som «01».

Årsaken til at mordet ble bestilt, er at Costa, sammen med et par venner, skal ha stjålet en bil i den delen av slummen for ‘Lico’ regjerer. Denslags faller ikke i god jord.

- Lederen av den lokale narkohandelen, Lico, hadde allerede gjort det klart at han ikke ville tolerere småkriminalitet i området. Det tiltrekker seg nemlig politi. Han ga derfor ordre til sine to underordnede om at de skulle partere liket av Costa, og kaste det elven, sier politiets talsmann ifølge avisen O’Globo.

Endte som hundemat

Dette er riktignok ikke den først skrekkhistorien fra brasiliansk fotball.

I vår tilsto den brasilianske keeperen Bruno at han kjente til at modell-kjæresten hans hadde blitt drept. Hun skal ha blitt kvalt og til slutt brukt som hundemat.

Bruno ble til slutt dømt til 22 års fengsel for sin involvering i episoden.

De brasilianske myndighetene og politiet har i lengre tid gjort det til en prioritet å sikre byen foran neste sommers fotball-VM og sommer-OL i 2016.

Hvorvidt de har gjort tilstrekkelig for de som allerede bor der, er en annen historie.

Tuesday, October 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments