- En målmaskin av de sjeldne


•Liverpool – Norwich 5-1 (3-0)

(Dagbladet): Etter det flaue tapet borte mot Hull, skulle Liverpool reise kjerringa hjemme mot Norwich i kveld.

Og etter en trøblete innledning på kampen, hvor Jordan Henderson viste at han ikke er verdens beste avslutter, sto Luis Suarez fram. Uruguayaneren har vært med på nesten alle Liverpools mål i år.

Og han elsker å spille mot Norwich.

Utrolig statistikk

Han er blitt Norwichs verste mareritt. Før kampen sa manager Chris Hughton:

- Vi frykter han ikke.

Det burde de nok ha gjort.

Han scoret hatrick mot Norwich i to oppgjør i 2012.  Og i kveld sikret han sin tredje strake hat trick. Det fører til denne statistikken:

Elleve mål på de siste fire oppgjørene. Tre hat tricker. Og en haug med skuffende Norwich-forsvarere.

Showet startet med en suser: Steven Gerrard stusset ballen framover, og Luis Suarez så at Norwich-keeperen John Ruddy så etter bær. Spissen banket til fra over tretti meter, og ballen fløy som et prosjektil over keeperen og i nettet.

Lekkert.  Eller som de danske kommentatorene i Sport 2 sa:

- Det er fullstendig vanvittig.

- Målmaskin

Norwich greide ikke å svare på Liverpools framstøt. Kanaritrøyene, i hvitt for anledningen, skapte null og niks i løpet av den første omgangen.

I stedet var det Suarez som doblet ledelsen for Liverpool

28 minutter var spilt da rødtrøyene presset fram et hjørnespark. Innlegget fikk en stuss på første stolpe, og foran mål ventet Suarez. Spissen pirket ballen inn med venstrebeinet.

Fem minutter seinere var han på pletten igjen. Suarez fikk ballen , vippet den over to (!) Norwich-spillere og sendte av gårde en suser i lengste hjørnet.

- Det er på det nivået Suarez er nå. Han jobber så hardt og har et eksepsjonelt talent, sier Liverpool-trener Brendan Rodgers til BBC etter kampen.

Dominerte

Liverpool fortsatte å kjøre kampen etter pause. Steven Gerrard fikk en stor mulighet da han fikk stupheade ballen fra fem meter etter femti minutter. Men Norwich-keeper Ruddy fikk slått ballen unna med en herlig parering.

Etter 63 minutter kunne Suarez ha satt inn sitt fjerde for kvelden. Uruguayaneren fintet unna tre mann og lurte seg inn i sekstenmeteren. Men igjen var Ruddy der og fikk ballen unna.

Men det fjerde kom:

Spissen banket inn et frispark fra 22 meter etter 75 minutter. Ballen lå limt inntil stanga og  spissen falt ned i knestående.

Norwich fikk en redusering åtte minutter før slutt. Bradley Johnsen stanget inn en dødball.

Men det var ingen som kunne gjøre noe med kvelden store spiller. Raheem Sterling scoret Liverpools femte mål etter 88 minutter. Assist – Ja, du gjettet riktig – Suarez.

- Det fine med Suarez er at alle kamper han spiller er han fokusert og spiller med intensitet.Jeg tror Liverpool og Anfield passer ham perfekt. Du ser hvilken kontakt han har med supporterne og at han liker fotballen vi spiller. Han er en mester i det han driver med. sier Rodgers.

Som kanskje er blitt for stor for Liverpool.

Om en liten måned åpner overgangvinduet igjen. Og det spørs nok om ikke mange managere har vidundere fra Uruguay på ønskelista.

Wednesday, December 4th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments