- Da jeg var ferdig, var hele ansiktet hans dekket i blod


(Dagbladet): I dag lanserer tidligere tippeligatrener og -spiller Uwe Rösler sin selvbiografi «Knocking Down Walls».

Tyskeren, som nå er manager i London-klubben Brentford skriver om sin lange karriere som spiller og trener. Tida som Lillestrøm-spiller, da 44-åringen ble diagnostisert med kreft, får fyldig dekning i boka, ifølge TV 2.

Rett før påske i 2002 ble Rösler innlagt på Radiumhospitalet. Da fikk kona Cecilie beskjed om at mannen bare hadde fem prosents sjansene for å overleve.

Uwe Rösler skriver at han skjønte noe var galt da oppførselen hans forandret seg.

- Hele ansiktet var dekket i blod

En episode han beskriver i boka går på da han gikk løs på Lillestrøm-kaptein Torgeir Bjarmann under et treningsopphold i La Manga. Rösler skriver at han ikke følte seg som seg selv, men var svært sulten foran en ny sesong. Tyskeren beskriver en følelse av at han måtte vinne VM, til tross for at det var en lett treningsøkt med enkle kamper laget gjennomførte. Da Bjarmann, på spøk, la seg ned for å hindre Rösler i å krysse mållinja, svartnet det,

«Jeg begynte å hamre ballen inn i ham på bakken og kunne ikke stoppe. Jeg bare sparket og sparket, og folk begynte å stanse opp og se på, antakeligvis tenkte de at jeg hadde blitt gal. Da jeg var ferdig var hele ansiktet hans dekket i blod, og dette var en av de snilleste guttene du noensinne kunne møtt – en 35 år gammel proff vi kalte Mr. Lillestrøm. Jeg lurte senere på hva i helvete som var galt med meg. Jeg unnskyldte meg grundig etterpå, men det var ingen isolert hendelse
», skriver Rösler i boka, ifølge TV 2.

Torgeir Bjarmann reagerer slik når TV 2 konfronterer han med historien:

- Uwe var en knalltøff fighter som nikket hardere enn andre sparker. Jeg husker ikke akkurat denne episoden, men jeg husker at vi hadde noen gode fighter hvor det gikk hardt for seg. Uwe en fullblods rasehest med enorme krefter. Jeg elsker den typen spillere. Vi var stadig vekk i tottene på hverandre.

Grillet av Stasi

Ifølge Mirror, som har gitt ut boka gjennom forlaget Trinity Mirror Sport Media, ble Rösler i sin tid også grillet av Stasi:

Som attenåring ble han kontaktet av det fryktede politiet i Øst-Tyskland, Stasi, som ville ha ham til å være deres mann i Lokomotive Leipzig-garderoben – og avsløre hvilke av hans mespillere som ønsket å flykte vestover, skriver engelske Mirror.

Rösler skriver i boken at han var redd, og spurte om å få tid til å tenke over forespørselen, men fikk da beskjed om:

- Enten er du med oss, eller mot oss. Er du mot oss, er du ferdig. Karrieren din vil også være over, skriver Rösler om Stasis henvendelse.

18 år gamle Rösler gikk til sin manager. Det endte med at Lokomotive-sjefen ringe klubbens direktør og ba Stasi om å ligge langt unna spillerne hans, og kalte det hemmelige politiet for «faens rævhull».

Hjemme hos Rösler

Rösler skriver at han fryktet for at Stasi hadde avlyttet telefonsamtalen, og at ikke lenge etter møtte to Stasi-agenter opp hjemme hos ham.

- Jeg var utestengt for å ha albuet en motstander, som holdt meg for lenge. Da møtte de to Stasi-agentene som jeg hadde vært borti før opp hjemme hos meg, for at jeg skulle vite at de fortsatt fulgte med på meg, skriver Rösler.

- Men manageren min hadde rett hele tiden – de var noen rævhull.

«Knocking Down Walls» er skrevet av David Clayton og Rösler selv. Boka blir sannsynligvis også tilgjengelig i Norge.

Thursday, October 31st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments