Boka skal omhandle bitter konflikt i Troms Frp


Til kommune- og fylkestingsvalget for to år siden, utfordret fylkestingspolitiker og kona til Per Sandberg, Line Miriam mangeårig Frp-politiker i hjemkommunen, Louis S. Edvarsen, om topplasseringen til valget.

To år tidligere hadde kona tapt nominasjonskamp mot Per-Willy Amundsen om andreplassen på Troms Frps liste til stortingsvalget 2009. Line Miriam Sandberg tapte igjen mot Edvarsen, noe som skal ha fungert som bensin på bålet i konflikten.

Det til tross for at de på privaten er naboer og begge sitter i styret i Troms Frp.

En del av Per Sandbergs bok «Mot min vilje» skal omhandle denne bitre konflikten i Troms Frp, skriver Nordlys.

Ifølge avisa har de fått opplyst fra kilder i Frp at det har kommet reaksjoner mot at Per Sandberg, som nestleder i partiet, har involvert seg på vegne av ektefellen i nominasjonskamper.

Til partiets organisasjonsutvalg

- Min kommentar til det er at organisasjonsutvalget håndterer eventuelle konflikter i Troms Frp, sier Line Miriam Sandberg til avisa.

Hun ønsker ikke å utdype dette nærmere, og vil heller ikke kommentere hva konflikten i fylkespartiet går ut på.

Konflikten skal ha gått så langt at partiets organisasjonsutvalg – anført av tidligere nestleder Per Arne Olsen – ble koblet inn, skriver avisa

Olsen selv ønsker heller ikke å kommentere saken, men avisa har fått opplyst fra flere kilder at organisasjonsutvalget er koblet inn – særlig etter at konflikten eskalerte som følge av nominasjonsstrider internt i fylkespartiet.

- Konkurranse er sunt

Louis S. Edvardsen sier til avisa at han ikke oppfatter knivingen i nominasjonsprosessen som en konflikt, snarere en konkurranse.

- Konkurranse mellom kandidatene er sunt, og etter min mening er det ingen konflikt. Utover det har jeg ikke noen kommentarer, men avventer boken, sier Edvardsen.

Geir Are Winther, leder i Troms Frp, forteller til avisa at han ikke har tatt del i saken.

- Det er alltid slik at der det er sterke personligheter, vil man av og til være uenige. Men jeg er ikke en part i dette, så det blir helt feil av meg å karakterisere dette på den ene eller den andre måten, svarer Winther.

Nordlys har vært i kontakt med den avtroppende og profilerte Frp-nestlederen Per Sandberg, men han ønsker ikke å kommentere noe som helst rundt den kommende bokutgivelsen 14. november. Han fortsetter imidlertid som stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag.

Tuesday, October 29th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
July 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments