Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan Reset varsellampen gasskappe som er løs eller mangler

Moderne biler og lastebiler har en automotive diagnostisk system som kalles OBD-II (on-board diagnose). Dette systemet overvåker en rekke motor og utslipp-relaterte komponenter for å sikre at alt er i orden. Hvis gass lokk er ikke skikkelig festet, kan du se en "Check Engine" light eller en "Loose Cap" varsellys på dashbordet. Du kan enten stramme hetten og vent til systemet for å nullstille seg selv når den bestemmer at problemet er løst, eller du kan bruke en OBD-II-koden skanneren til manuelt tilbakestille systemet. Du trenger
OBD-II scanneutstyr
Vis flere instruksjoner
en

slå av kjøretøyets motor. Trykk knappen for å låse opp gasskappe døren, hvis kjøretøyet er utstyrt med en låsbar gasskappe døren. Dette er vanligvis plassert på gulvbordet ved siden av sjåføren side setet, eller under rattstammen.
2

Step til gasskappe døren. Åpne døren. Ta tak i gasskappe håndtaket og vri det mot klokken for å skru den. Fjerne det.
3

Sett på bensinlokket. Fjerne og erstatte det sikrer tråden tetter ordentlig, i tilfelle det var ikke før. Vri gasskappe klokken for å stramme den. Fortsett å vri til du hører at den klikker tre ganger. Dette sikrer det er sitteplasser på riktig måte.
4

Lukk gasskappe døren. Tilbake til hytta. Sveiv motoren og kjøre bilen for en dag. OBD-II-systemet vil automatisk nullstille "Loose Cap" eller "Check Engine" light.
5

Bruk en OBD-II kode skanner hvis varsellampen ikke forsvinner. Koble til OBD-II porten under rattstammen. Denne porten ligner på en datamaskin skriver port. Trykk på "Reset"-knappen på skanneren for å fjerne systemet.
6

Fortsett å kjøre bilen. Vær oppmerksom på dashbordet varsellys for å sikre lyset kommer ikke på igjen. Hvis den gjør det, kan gassen cap være feil. Besøk en bildeler butikk eller forhandler tjenesten avdeling for å bestille en ny gasskappe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/149186.html

Previous:
Next:

driving tips