Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

En introduksjon til Kollisjonsputer

Kollisjonsputer distribuere kraften av en kollisjon påvirkning , demping bilens passasjerer . Som i 2010, anslår National Highway Traffic Safety Administration at kollisjonsputer har hindret 28 000 dødsfall siden de ble standardutstyr i 1998 . Historie

John W. Hetrick og Walter Linderer separat patenterte den første airbag teknologi i 1953 , og både Ford og General Motors begynte å eksperimentere i 1950 med metoder for å raskt distribuere kollisjonsputer mens hindre skade på en i bilen. Allen K. Breed oppfunnet et crash- detection sensor i 1968 som kunne utløse en airbag respons , som gjorde airbag teknologi levedyktig for kjøretøy.
Hvordan de fungerer

Når airbag sensor detekterer en kollisjon , sender den et signal til et varme-element festet til en liten beholder med natriumazid. Varmen bryter ned natriumazid , og skaper nitrogengass som et biprodukt . Den nitrogen styrter deretter inn i airbagen på ca 200 mph , blåse opp posen.

Typer

Frontal kollisjonsputer er plassert i rattet og dashbordet , mens sidekollisjonsputer er utstyrt i bilens dører , seter og tak for å gi hode, bryst og nakke beskyttelse under på siden og bak kollisjoner. Nyere dual -stage airbag -teknologi er avhengig av en sensor som nettopp måler krasj intensitet for å regulere hastigheten og omfanget av airbag inflasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/144924.html

Previous:
Next:

bilulykker