Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Dodge Dakota Spesifikasjoner

The Dodge Dakota er en mid-size lastebil i dag blir produsert av Ram delingen av Chrysler Group. Når Dakota ble først introdusert i 1987, var det første mid-size lastebil på markedet, og er designet for å ha nytten av full størrelse lastebil sammen med sportslighet og drivstoff-effektiviteten av en kompakt. Siden den første generasjonen, har Dakota vært gjennom to store stil endringer, en 1997-2004 og den siste fra 2008 til dagens 2010 modell. Første generasjon Dodge Dakota

første generasjon Dodge Dakota, introdusert for modellåret 1987, var tilgjengelig med enten en 2,2-liters 4-sylindret motor eller en 3,9-liters V6. Den korte 6 ½-fots seng var lik liten størrelse konkurrenter som Chevy S-10 og Ford Ranger, mens den lange 8-fots seng er designet for å konkurrere med full størrelse markedet med en seng lenge nok til å hold 4x8 kryssfiner ark. I 1991 introduserte Dodge en Dakota modell med en V8 motor, men kroppen styling forble den samme. Den første generasjon Dakota også så kortvarig konvertible Shelby Dakota i modeller årene 1989-1991, med polstret veltebøyle og en fem-trinns manuell girkasse.
Andre generasjon Dodge Dakota

Dodge Dakota gjennomgikk en større restyling i 1997 og ble laget for å se ut som en miniatyr Dodge Ram full størrelse lastebil. Standarden Dakota hadde en 3,9-liters sekssylindret motor mens Dakota R /T inneholdt en 5,9-liters V8. Den firedørs Quad cab ble innført i 2000 og kombinert den fulle firedørs førerhus med en kort seng. I løpet av andre generasjon, Dodge avviklet den firesylindrede alternativ fordi den sekssylindrede motoren som tilbys lignende drivstoffeffektivitet med større kraft og slepekapasitet. Den andre generasjonen tilbudt mer sittegruppe, med 72 inches av plass fra side til side og en bakovervendt benk på Club-førerhus som utvidet sitteplasser til seks personer.
Current- generasjon Dodge Dakota

Den nåværende generasjonen av Dodge Dakota ble introdusert i 2008 og vil være den siste generasjonen av Dakota, fordi Chrysler har annonsert at merkevaren vil bli avviklet etter 2011. Den tredje generasjonen brakte Dakota i hard konkurranse med full størrelse lastebiler ved å øke slepekraft til 7,050 pounds og legge en større seng med en innebygd lasteplan. For denne siste generasjonen, introduserte Dodge en ny 302-hestekrefter, 4,7-liters V8 som kan bruke standard eller E85 etanol.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143411.html

Previous:
Next:

Trucks