Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Shifting Gears i en Semi Truck

Mest semitrailere er utstyrt med multispeed manuelle girkasser. Utvelgelsen av lager-overføringer omfatter 10, 13 og 18 hastigheter. Driver preferanse og type haling lastebilen brukes for vanligvis avgjør hvilken type overføring er installert i kjøretøyet. Grunnen til det høyere antall tannhjul er den smale effektiv driftshastigheten av en dieselmotor. En diesel produserer maksimalt dreiemoment på ca 1000 rpm og mister effektivitet på rundt 1500 rpm. Giring holder en driver opptatt mens du får opp til motorveien fart og bremse ned igjen. Du trenger
Semi-trailer med en manuell girkasse
Commercial førerkort, eller lærendes tillatelse og en lisensiert sjåfør
Vis flere instruksjoner
en

Start motoren og la luften press for å bygge opp til drifts-nivåer før du slipper parkeringsbrems. Advarsel buzzerne i førerhuset fortelle deg når du har lavt trykk. Luften målere på dashbordet viser hvor mye trykk i systemet.
2

Trykk inn bremsen med høyre fot og oppheve parkeringsbremsen ved å trykke bryterne på dashbordet.


3

Trå inn clutchen hele veien til gulvbord. Dette vil engasjere clutchen bremse opp og stoppe overføringen, slik at du kan skifte til første gir uten sliping tannhjul.
4

Plasser giring spaken inn først. Sakte slipper clutchen. Øk hastigheten langsomt til turtelleren når 1500 rpm.
5

Trå inn clutchpedalen halvveis til gulvbord og trekk girspaken ut av gir. Slipp clutchpedalen.
6

Trå inn clutchpedalen halvveis til gulvet igjen og plassere girspaken i andre. Slipp clutchpedalen. Trykke og slippe clutchen to ganger under skiftende operasjon kjent som dobbel-clutching og er nødvendig på grunn av det faktum at store lastebil overføring ikke har synkronisert gearing som det du finner i biler eller pickuper.
7 < p> Fortsett akselererende og skifter på samme måte hver gang den har nådd tachometer 1500 rpm. Når du kommer til fjerde gir, området-bryteren på forsiden av girspaken. Dette vil sette giret i stor rekkevidde, og det skiftende mønsteret vil gjenta seg. Med omkoblingshendelen i stor rekkevidde, blir posisjonen for første gear femte, er andre sjette og så videre.
8

Senk farten og tannhjul ved å bremse bilen til turtelleren når 1000 rpm. Trå inn clutchen halvveis til gulvbord, trykk på gasspedalen for å heve turtallet til 1500, trå inn clutchen halvveis igjen og flytt girspaken til neste lavere gear. Når du kommer til femte gear, flytte området er stilt til det lave utvalget ved å trykke det ned før skifte til fjerde gir.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/141075.html

Previous:
Next:

Trucks