Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Historien om Pick Up Trucks

The pickup lastebil har vært en del av det amerikanske landskapet siden begynnelsen av bilen i slutten av det 19. århundre. Bønder og Gårdbrukere rutinemessig endret horseless vogner ved å installere tre lasteplan som passer deres behov. Urbanisering av USA senere kreves bedre bygget og mer allsidige lastebiler for å bevege seg i tung trafikk. I dag serverer pickup lastebil både som en arbeidshest og en annen familie bil. The Beginning

Bilindustrien var i full sving i nesten to tiår før Ford Motor Co bygget sin første lastebil chassis, Model TT, i 1917. Og det var ikke før 1925 at Ford formelt lansert sin første pickup lastebil:. A Model T Runabout (se referanser)
Dodge Bros

Dodge Bros lastebiler , som eies av John og Horace Dodge, også fremmet av pickup når det sendes lastebiler til amerikanske soldater i Frankrike under første verdenskrig I. Lastebilene var ikke pickups i strengeste forstand, men de demonstrerte holdbarhet og praktiske ansette motorvogner som arbeid lastebiler i stedet for bare personbiler.
Advanced Technology

På slutten av 1920-tallet, teknologi i stålproduksjon og perfeksjon av den pneumatiske dekk økte ønske om en pickup lastebil. Lastebilen ble produsert mer i stål, spesielt lasteplanet, i stedet for tre, og luftfylte dekk tillot det å reise lengre avstander som intercity leveranser ble hyppigere.
Etterkrigstiden

I 1948 lanserte Ford F-Series. Det var den første pickup lastebil som gjorde unna med førkrigs styling, hadde frontlykter integrert i fendere, en flatere og bredere hette, økt passasjer sitteplasser i kabinen og en lengre seng. Studebaker, Chevrolet og Dodge fulgt med lignende stiler.
Dramatisk Shift

banebrytende Ford F-100-serien ble lansert i 1953, og det skapte et seismisk skifte fra arbeidshest til andre familie bil. Pickups var fortsatt bare mekaniske arbeidere i tidlig 1950-tallet, men F-100 antydet mulighetene for komfort, aerodynamisk styling og alternativer for å tilpasse bilen. Det kom også med en 239-kubikk-tommers flat V-8 motor. 1955 GMC Suburban og Chevrolet Cameo utvidet på at konseptet med en glassfiber lasteplanet shell delvis integrert i førerhuset og masse krom blomstrer og interiør avtaler.
Car-baserte Pickups

bil-baserte 1957-1979 Ford Ranchero og 1959-1960 og 1964-1987 Chevrolet El Camino, kjent som coupe verktøy, ga kjøpere det beste fra begge verdener. Den Ranchero avledet fra Ford Fairlane og Falcon med en last seng å tjene som en pickup. El Camino brukt personbil Impala styling og senere Chevelle og Malibu.
Dag

På slutten av 1990-tallet ble den pickup lastebil utfører arbeidshest plikter eller transport av barn til skolen og kjører kjøpesentre ærend. Styling siden innføringen av retro-stil 1994 Dodge Ram, dagens lastebiler betale hyllest til 1950-tallsdesign med å skille de fendere fra en hevet hette. Denne utformingen etterligner også elementer av stor-riggen lastebil styling. Interiøret har luksus avtaler. Chevrolet Silverado og GMC Sierra, blant andre pickups i dag, er utstyrt med elektrisk /bensin hybrid motorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140502.html

Previous:
Next:

Trucks