Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Caterpillar Engine Identification

Caterpillar Inc. er en av de største dieselmotor produsenter i verden. Populære on-highway motorer som 3406E og C-serie motorer har gjort Caterpillar et populært valg blant lastebilprodusenter for bruk i sine biler. Alle Caterpillar motorer er levert fra fabrikken malt gul, noe som gjør dem til en av de mest gjenkjennelige motorene i bilindustrien. Engine Color

En av de enkleste måtene å finne ut om en motor er en Caterpillar eller ikke er av fargen sin. Alle Cat-motorer leveres fra produksjon malt gul uansett om motoren er bestemt for masseforflytting utstyr eller on-highway truck bruk. Selv etter mange års bruk, vil motoren fortsatt har hint av gul-lappet maling. Den lyse gule er en klar indikator på en tekniker eller eieren av bilen at motoren er en Caterpillar.
Mekaniske eller elektroniske Engines

Mekaniske motorer ble brukt før utviklingen av ECM, eller Electronic Control Module. Mekaniske motorer bruker drivstoff dyser og guvernører, mens en elektronisk motor vil ha injektorer og enten en injeksjon pumpe eller et drivstoff overføring pumpe. ECM vil være til stede på førersiden av motoren. Elektroniske motorer vil også ha en rekke ledningsnett koblet mellom motoren ECM og bilen chassis.
Modell 3406 Motor

Caterpillar 3406 Motoren var en populært valg for lastebil bruk før utviklingen av C serie motorer. Den 3406 var tilgjengelig som en mekanisk eller elektronisk motor. Avslutningen benevnelse etter modell 3406 (E for elektronisk eller B for mekanisk) viser til eieren hva slags Caterpillar motor de har. Motoren dataskiltet ligger på førersiden av ventilen dekselet.
Modell C-serien Engines

C-serien motoren ble utviklet av Caterpillar å overholde diesel utslipp lover . De er elektroniske motorer med ACERT teknologi som kan redusere karbonutslipp. Noen modeller som C15 er bygget med to turboladere. En motor data plate ligger på førersiden av ventilen dekselet som består av motor modell og serienummer.
Modell 3126 Motor

3126 serie motor ble brukt av Caterpillar både marine og on-highway kjøretøy i løpet av 1980. The 3126 er en seks sylindret mekanisk motor bestående av tre ventiler per sylinder. Caterpillar stoppet produksjonen av 3126 på grunn av utslipp standarder vedtatt av ulike regjeringer rundt om i verden. Den 3126 har en motor data plate på venstre side av ventilen dekselet for enkel identifisering

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140391.html

Previous:
Next:

Trucks