Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> SUVer >> Content

Liste over amerikanske militære Jeeps

Det amerikanske militæret har brukt jeep kjøretøyer i en eller annen form siden andre verdenskrig. De militære har hatt et behov for en generell hensikt kjøretøy som kan brukes til flere roller. Både Willys og Ford automotive selskaper produsert jeep kjøretøyer for krigsinnsatsen, og det amerikanske militæret fortsatte å bruke dem som en av sine arbeidshester etter krigens slutt. De ble forbedret på gjennom årene for ulike roller. Willys Jeep MB

Willys Jeep MB var den første masseproduserte jeep of World War II. Det gikk i produksjon i 1941 etter at motoren selskapets prototype Jeep MA. Mer enn 360 000 ble produsert, fungerer som lys rekognosering og støtte kjøretøy gjennom hele krigen. Identifisert av deres nå klassiske grønn maling, var Jeep MB en fire-wheel-drive bilen med et rykte blant soldater for å være en bil som

"kunne gå hvor som helst eller gjøre noe."


Jeep MD

Under Koreakrigen ble en ny Jeep satt i produksjon. Kaiser-(som kjøpte Willys i 1953) og Ford-produserte Jeep MD er en etterfølger til kortere levetid for Jeep MC, en militær tilpasning av den sivile Jeep CJ-3A. Dens design kjennetegnet avrundede fendere, som ifølge Jeep, var nødvendig for å huse en stor F-head motor. Det inneholdt en mørkere oliven maling jobb og var i stand til å bli ettermonteres for offensive evner. Noen av Jeep MDs var utstyrt for taktiske atomvåpen, men dette var kortvarig, og praksisen ble avviklet.
M-151 Mutt

av Vietnam-krigen, ble en ny jeep ble designet av Ford Motors. Den militære nytten taktisk lastebil - eller mutt - M-151 er designet med den samme grunnleggende oppsett, men ble bygget til nye formål. The Mutt var den første jeep å bestå av en unibody ramme. Det ble brukt både som en lett, rask, angrep kjøretøy og for anvendelse som en front-linje ambulanse. Sin mindre størrelse tillatt for enklere transport til slagmarken. Tidligere versjoner av denne modellen led av suspensjon problemer, og vekten førte til rollover hendelser. En første løsning på dette er å øke vekten på den bakre med ammo-bokser og sandsekker. Senere forbedringer i jeep kropp og suspensjon redusert rollover problemer. Til slutt ble det M-151 faset ut av tjeneste, erstattes av Humvee.
Jeep Truck M715

Designet som en militær lastebil for å erstatte Dodge M37, den Jeep M715 er en sjeldenhet. Det er den første taktiske jeep kjøretøy for å være utformet av en sivil base modell, den Kasier Jeep Gladiator. Fendere, griller og de fleste av kroppens komponenter kom fra den Gladiator design, men lasterommet var militær-designet. Den M715 var en multipurpose lastebil, som fungerer som last og troppetransportskipet. En modifisert versjon fungerte som militære ambulanser, helt ettermonteres med båre racks, ventilasjon og annet utstyr som er nødvendig for medisinske transporter. Når den ikke brukes i kamp, ​​ble det benyttet for brannmenn og andre sivile byrå bruksområder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/suvs/119049.html

Previous:
Next:

SUVer