Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> SUVer >> Content

2WD Vs. 4WD SUV

I de senere årene firehjulstrekk har blitt en funksjon på mange nye SUVer. Firehjulstrekk systemer er ikke lenger den eksklusive domene av off-road stand eller spesielle bruk kjøretøy. I stedet de er tilgjengelige for sjåfører som skal kjøre i ekstremt vær eller foretrekker ytelsen til firehjulstrekk. Men to-hjulstrekk systemene har sine egne fordeler. Bakhjulsdrift

Mange SUVer, særlig de som er basert på eksisterende lastebiler, ansetter en front motor /bakhjulsdrift konfigurasjon. I disse SUVer motoren er montert parallelt med kroppen av kjøretøyet i det som kalles lengden til posisjon. Motoreffekten overføres til bakhjulene via drivakselen, som går lengden på SUV. Ved hjelp av bakhjulene som drivhjulene, er forhjulene kun brukt til styring og utføre mer responsivt enn om de var også drivhjulene.
Forhjulsdrift

Forhjulsdrift er mer vanlig på noen mindre SUVer eller delefilter nyttekjøretøyer. I disse kjøretøyene, motoren er montert vinkelrett, eller på tvers, til kroppen av SUV. Det makter forhjulene rett under den, som også brukes til styring. Dette betyr at drivhjulene ikke behøver å være knyttet til drivverket og er i det vesentlige det bare for å stabilisere kjøretøyet. Forhjulsdrevne konfigurasjoner også plassere motorens tyngde over drivhjulene, og tvinger dem til mer solid kontakt med veibanen.
Firehjulstrekk

Fire-hjulsdrevne SUVer er vanligvis lik bakhjulsdrevne modeller, med en drivaksel til å overføre kraft til bakhjulene samtidig drive forhjulene gjennom direkte mekanisk kobling. Dette betyr at alle fire hjulene brukes til å drive bilen, og selv om ett eller to hjul mister grepet, vil de resterende drivhjulene kunne holde SUV flytte til trekkraft kan bli gjenvunnet.

Firehjulstrekk kjøring refererer vanligvis til SUVer som kan operere i to-wheel drive mode (bakhjulsdrift) eller firehjulsdrift. En Shifter spak eller elektronisk kontroll på dashbordet brukes til å velge mellom de to kjøremodus. Firehjulsdrift er betegnelsen som brukes for kjøretøy som alltid er drevet av alle fire hjul.
Fordeler med firehjulstrekk

Den største fordelen med fire hjul kjøring er økt trekkraft. På glatte overflater som gjørme, snø eller is, ha firehjulstrekk i stor grad eliminerer potensialet for å bli sittende fast ettersom alle fire hjulene må være immobilisert. Firehjulstrekk er også nyttig for off-road kjøring der stien overflaten kanskje ikke selv, og det blir mulig for noen hjul å forbli i kontakt med overflaten, mens andre er suspendert over hull og kan gi ingen trekkraft. Av denne grunn, SUVer firehjulstrekk beregnet for off-road bruk også heavy-duty suspensjoner og høyere bakkeklaring.
Fordeler med Two-Wheel Drive

To-hjulstrekk systemer er fortsatt å foretrekke på enkelte SUV, spesielt de som ikke er ment for off-road bruk. To-wheel drive systemer er rimeligere å designe og produsere enn firehjulstrekk systemer og SUVer tilgjengelig med firehjulsdrift er ofte priset flere tusen dollar over sine to-hjulstrekk kolleger. To-wheel drive SUVer også oppnå bedre gass kjørelengde på grunn av redusert vekten av en enklere to-wheel drive system og trenger bare å gi strøm til to hjul til enhver tid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/suvs/118829.html

Previous:
Next:

SUVer